Uw kind 3-5 jaar

Twins: moeten ze gescheiden worden op school?

Twins: moeten ze gescheiden worden op school?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Moet je, om de verschillen tussen je tweelingen te versterken, overwegen om ze zo snel mogelijk te scheiden? Zo ja, wanneer? Bij het binnenkomen van de kleuterschool? Zal vroege scheiding helpen om de persoonlijkheid van uw kinderen te voeden of het risico lopen hun tweelingband te ondermijnen?

De tweeling, uniek maar verenigd

  • Decennia lang hebben verschillende werken over jumelage, vooral die van René Zazzo * aangetoond dat de tweeling inderdaad twee individuen waren met een verschillende persoonlijkheid. Vandaar het belang voor hun ouders om de fusie tussen hun kinderen niet te handhaven, maar om hen te individualiseren door hen te onderscheiden door hun kleding of bij de keuze van hun buitenschoolse activiteiten zoals ze zouden kunnen doen voor kinderen van leeftijden!
  • Maar het betekent niet dat we de singulariteit moeten ontkennen die de tweeling kenmerkt: ze komen in de wereld met al een metgezel van het leven, zelfs vóór hun geboorte. En deze sterke band zal hen helpen groeien en bouwen.

Geen urgentie om ze in de kleuterschool te scheiden

  • De gebruikelijke praktijk is om de tweeling van de kleuterschool te scheiden. Deze aanbeveling is echter niet gebaseerd op enige officiële tekst van het Nationaal Onderwijs. Deze gewoonte zou eerder gefundeerd zijn - onder het mom van hun individualisering te bevoorrechten - op de angst van leraren om hen te verwarren, als het gaat om monozygoten, "echte" tweelingen en de wens om te vermijden ze te vergelijken.
  • De toegang tot de kleuterschool is een grote stap en kan behoorlijk angst opwekken: het kind voelt zich minder beschermd dan thuis, hij confronteert andere kinderen ... Maar elk van de tweelingen heeft het vermogen om zijn co-tweeling gerust te stellen, zonder afgesneden te worden van andere kinderen. Dit is een pluspunt, dus waarom uw kinderen deze kracht ontnemen?

Scheid ze op de basisschool, maar wanneer?

  • Beide voorkomen scheiding in de kleuterklas en privilegescheiding bij de ingang van CE1. Dit lijkt het perfecte moment om soepel te scheiden. Het is trouwens, op dit moment dat de tweeling het op natuurlijke wijze claimt.
  • Vanaf deze periode die overeenkomt met een bepaald stadium van hun ontwikkeling van tweelingen, de eerste fase van autonomie genaamd die duurt tot de leeftijd van 12, zal elk van uw kinderen elke dag een beetje meer zijn onafhankelijkheid van zijn co-tweeling. Ze zullen hun eigen universum ontwikkelen, maar zullen veel plezier hebben om elkaar te ontmoeten.

Frédérique Odasso

* Franse psycholoog (1910-1995), auteur van De tweeling, het paar en de persoon, Parijs, University Presses of France, coll. "Quadrige", 2005, 5e ed. (1e editie, 1960).


Video: Sheneeva en Chenelva zijn de enige siamese tweeling van Nederland (Augustus 2022).