Je baby 0-1 jaar

Twins: geluk keer twee

Twins: geluk keer twee


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tweeling, dubbele stress, maar ook dubbel geluk! Om je te helpen je aan te passen aan je dagelijkse leven in de eerste paar maanden, is hier een overzicht van de vragen die je waarschijnlijk stelt en advies van ouders van een tweeling ...

De meeste ouders van een tweeling voelen zich de eerste maanden overweldigd en uitgeput. Maar het is geruststellend om te weten dat hoe meer kinderen opgroeien, hoe gemakkelijker het wordt om dagelijks te worden. Ouders leren waarderen dat ze niet de enige opvoeders zijn: tweelingen worden ondergedompeld in het spel en babbelen tussen hen. Ze ervaren wat de meeste mensen zouden willen zijn: altijd dicht bij iemand die je kent. Om het dagelijkse leven van de eerste paar maanden eenvoudiger te maken, hebben we hieronder enkele problemen en zorgen genoemd waar de ouders van de tweeling zich zorgen over maken en hebben ze de ouders van de tweeling om advies gevraagd om u te helpen:

Tweeling die borstvoeding geeft, hoe is het?

 • Net als bij het geven van borstvoeding aan één baby, kunnen er in het begin soms problemen zijn. Het belangrijkste is dat je eraan denkt om veel water te drinken en zo snel mogelijk te rusten.
 • Je kunt je tweeling tegelijkertijd of een voor een borstvoeding geven. Als beide tegelijkertijd honger hebben, zul je natuurlijk tijd winnen. Maar als uw baby's verschillende ritmes hebben, zult u zich eraan moeten aanpassen.
 • Maak je geen zorgen als de hoeveelheid melk voldoende is voor beide baby's. Tijdens het zuigen oefenen ze een grotere stimulatie op de tepels uit en veroorzaken ze een grotere melkproductie. Hoe meer een kind in de borst wordt gestopt, hoe meer een moeder melk produceert.
 • Veel moeders van een tweeling voelen zich overweldigd na de geboorte en hebben geen vertrouwen. Daarom moet je op zoek naar een verloskundige die je thuis kan helpen na de geboorte. Wanneer een tweeling wordt geboren, ondersteunt de sociale zekerheid meestal de verloskundige die een paar dagen thuis komt, op medisch voorschrift. Het kan je ook helpen deel uit te maken van een borstvoedingsgroep waar je je problemen en onzekerheden kunt delen met andere moeders.

Hoe twee baby's tevreden te stellen?

 • Een tweeling betekent twee keer zoveel werk. Elk kind moet ongeveer tien keer per dag worden vervangen. En voed hem en kalm hem minstens zo vaak. Probeer uw baby's niet op dezelfde manier te behandelen. Het werkt niet. De ene zal altijd schreeuwen terwijl je de andere voedt of verandert. Maar baby's leren snel op hun beurt te wachten. Het positieve neveneffect is dat ze op twee jaar eerder leren onafhankelijk te zijn.
 • Het kan nuttig zijn om een ​​notitieblok te openen voor elk van de tweelingen, waarin u de voortgang van hun ontwikkeling en de ziekten opmerkt. U moet weten dat baby's die tijdens meerdere zwangerschappen worden geboren zelden met dezelfde lengte en hetzelfde gewicht worden geboren. En ze ontwikkelen zich anders. We kunnen snel verdwalen!
 • Zorg rustig voor een van de baby's, terwijl de ander wordt verzorgd door je partner, een oma, een vriend ... Ga bijvoorbeeld met hem wandelen. Hij zal profiteren van dit moment van medeplichtigheid met jou, en dan zijn tweeling opnieuw zoeken.

Twins: hoe omgaan met dubbele stress?

 • Het is heel belangrijk als je een tweeling hebt om hulp te accepteren. Het beste is om na te denken over de persoon die u tijdens de zwangerschap kan helpen. Voor tweelingzwangerschappen financiert de sociale zekerheid een mantelzorger. Maak gebruik van de mogelijkheid om een ​​verloskundige thuis te brengen.
 • Laat de tweeling soms achter bij een grootmoeder of bij een vriend. En zet papa een bijdrage! Probeer ook wat tijd te nemen om te blazen. Zelfs als je het huis niet verlaat, zal de vader of de persoon van je keuze de touwtjes in handen nemen terwijl je weer op krachten komt.
 • Aarzel niet om familie of vrienden te vragen om u te ondersteunen. Denk na over hoe ze u kunnen helpen met kleine services. In plaats van ze een achtste mobiel te laten aanbieden aan de tweeling, heeft u een goede maaltijd bereid voor u!
 • Zelfs als de moeders van een tweeling van tijd tot tijd niet weten waar ze zijn, lijkt het thuis al snel een zekere ontspanning. Ze leren hun tijd organiseren en optimaliseren. Het is belangrijk dat dit vrij is van perfectionisme. Beperk bijvoorbeeld het strijken tot een minimum. En maak je een punt: altijd twee kleine kinderen tevreden stellen is onmogelijk!

5 praktische tips van ouders van een tweeling:

 • Vergeet niet om de beveiliging van uw huis te controleren. Binnenkort beginnen je peuters hun omgeving te ontdekken en is het moeilijker om twee kinderen in het oog te houden dan op één. Daarom moeten we op tijd nadenken om ons te beschermen tegen de gevaren van stopcontacten, trapleuningen en andere kookplaten.
 • Slaaptekort is een van de grootste problemen voor ouders van een tweeling: twee kinderen moeten leren het ritme van dag en nacht aan te nemen. Veel ouders van een tweeling vinden dat hun kinderen meer onrustig slapen als ze gescheiden zijn. Het is echter beter om ze te scheiden als een onruststoker voorkomt dat de andere slaapt. Maar het is ook belangrijk om niet naar hen toe te rennen bij het minste geluid, omdat je daarmee beide echt wakker wordt.
 • Nog een belangrijke tip van ouders van een tweeling: meet de deur van je huis of appartement voordat je een dubbele wandelwagen koopt. Je zult echt geërgerd zijn als ze de voordeur niet passeert!
 • Het brengt je op dit idee: de relatie met je partner zal ook veranderen. Daarom is het, net als bij een alleenstaand kind, belangrijk om wat tijd samen te nemen. Papa moet betrokken zijn bij het huishouden en voor de kinderen zorgen, anders zul je je op een gegeven moment volledig uitgeput en overweldigd voelen.
 • Net als andere jonge ouders hebben de ouders van een tweeling het gevoel dat vrienden en kennissen van huis weggaan ... wanneer ze hulp en ondersteuning nodig hebben. Aarzel niet om andere ouders van een tweeling te contacteren. Dat ze zich graag ondersteunend voelen en elkaar helpen, blijkt uit het grote aantal bezoeken aan gespecialiseerde sites. Er is een echte uitwisseling over het dagelijks leven met tweelingen!

Laurence Dibarrat

Wilt u uw vragen en "dubbel geluk" delen met andere ouders van een tweeling of meer? Bezoek ons ​​meervoudig zwangerschapsforum

Tweeling, drieling ... meer tips


Video: PECH vs GELUK SKETCH. Jackies Leuke Dingen (Juni- 2022).