Zwangerschap

Heeft muziek invloed op de baarmoeder?

Heeft muziek invloed op de baarmoeder?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In utero hoort je baby de innerlijke en uiterlijke geluiden, hoewel vervormd door de buikwand en het vruchtwater ... en muziek hoort erbij.

Muziek, hij hoort het al in de baarmoeder!

  • In utero wordt het gehoorsysteem van uw baby geleidelijk aan op zijn plaats gebracht. Hij hoort de innerlijke en uiterlijke geluiden, hoewel vervormd door de buikwand en het vruchtwater. Het ontwikkelt zich in een continue geluidsomgeving, aangedreven door de geluiden van je lichaam: hartslag, ademhaling ...
  • Je pasgeboren houdt in herinnering wat hij in je baarmoeder heeft gehoord. Bovendien, als je het tegen je opneemt, zal je hartslag kalmerende en kalmerende deugden hebben. Vanaf zijn vroegste uren kan hij uw stem onderscheiden van die van een andere vrouw, evenals de geluiden van de moedertaal in vergelijking met die van een andere taal.
  • Na ongeveer zesendertig weken kan de foetus twee verschillende muzieknoten onderscheiden. Geschiktheid die hij een paar maanden na geboorte zal houden. We merken op dat het luisteren naar een muziek die regelmatig tijdens de zwangerschap wordt gehoord, een tv-serie zo veel als een sonate van Brahms, de baby reageert met verhoogde aandacht, een grote kalmte of tekenen van ontspanning als de afzuiging. Muziek en taal zijn heel dichtbij. Het kind leert spreken dankzij de muzikaliteit van een taal, het ritme, de intonaties ...

Muziek, een duet geluk

  • Als muziek je plezier geeft, zal je toekomstige baby het noodzakelijkerwijs voelen. Je ontvankelijkheid staat voorop omdat hij zich nog niet bewust is dat hij een individu op zichzelf is. Wanneer je een deuntje speelt dat je leuk vindt, wordt de muziek een bemiddelaar waarrond een krachtige hechting wordt opgebouwd die hij zal vinden wanneer hij bij je aankomt.
  • Maar wees voorzichtig, het is nutteloos om het te overdrijven. Tegenwoordig heeft geen enkele studie bewezen dat een kind meer getalenteerd is als het in utero naar muziek luisterde! Het maakt niet uit, dit plezier, gevoeld tijdens het zingen of spelen voor hem, is voor altijd onderdeel van je gedeelde geschiedenis.

Muziek, ja, maar gedempt

  • Het hoorsysteem van een toekomstige baby is nog steeds fragiel en harde geluiden van meer dan 85 decibel zijn niet goed voor de foetus, vooral rond het 3e trimester. Zijn oren zijn nauwelijks gevormd en nog steeds erg fragiel. Heb je ooit een headset op je buik gelegd om muziek voor baby te spelen? Het wordt niet aanbevolen. Luide geluiden worden niet aanbevolen. Vermijd in dezelfde geest concerten, disco's, festivals of luidruchtige feesten en ook het gebruik van een autoradio met ingebouwd versterkingssysteem.

Laurence Dibarrat