Je kind 3-5 jaar

Muziek is goed voor kinderen!

Muziek is goed voor kinderen!We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Creativiteit, socialisatie ... muziek is een geluk voor kinderen. Philippe Kaczmarek, maker van het conservatorium van Tout in Parijs, legt alle voordelen uit.

Stel thuis enkele instrumenten tot uw beschikking

Wat brengt muziek voor kinderen?

  • Ze ontwikkelt enorm hun creativiteit.Met een toetsenbord of een trommel merkt een kind dat hij geluiden maakt. Het vergroot ook hun vermogen om risico's te nemen. Het is niet zo vanzelfsprekend om op een trompet te blazen. Wanneer een kind er in mijn lessen meestal in slaagt geluid te maken, wendt hij zich meteen tot zijn ouder, omdat hij trots op hem is. Groepsmuziek maakt ook socialisatie mogelijk: we leren naar anderen te luisteren en soms zelfs na te doen. Baby's houden ook van muziek en liedjes.

Hoe de smaak van muziek aan zijn kind te geven?

  • De beste service die u hem kunt gevenis om zelf een vriend van de muziek te zijn. Luister er thuis naar, meng stijlen omdat je kind het leuk kan vinden om iets anders te ontdekken dan kinderliedjes. Thuis stelt hij enkele instrumenten ter beschikking: kleine percussies, een toetsenbord, een trompet ... Hij zal het zelf grijpen. Maar kies voor instrumenten die minimaal kwalitatief zijn, zelfs als het speelgoed is, met een eerlijke: het is beter om één goed te hebben, dan meerdere slecht. Laat hem het dan doen en moedig hem aan. Als het voor jou meestal lawaai is, voor je kind, is het een bron van creativiteit.
  • informatie : www.letoutpetitconservatoire.com

Stéphanie Letellier