Zwangerschap

Migratie, wat een avontuur!


En als je zwanger was ... De eerste dag van je laatste menstruatie was drie weken geleden en een kleine innerlijke stem vertelt je dat je een gelukkige gebeurtenis verwacht. Laten we hopen dat het waar is en ontdekken wat er in je omgaat.

Hoe weet je dat je zwanger bent?

  • Je kleine innerlijke stem? Je zesde zintuig? U bent een van de vrouwen die hun zwangerschap al heel vroeg voelt, zelfs vóór het uitstel van hun menstruatie. Zoals de meeste aanstaande moeders, weet je dat er iets belangrijks in je lichaam gebeurt, een onmerkbare verandering voor anderen, niet voor jou! Omdat zelfs de biologische indices die kenmerkend zijn voor een zwangerschap (misselijkheid, zwelling van de borsten ...) nog niet aanwezig zijn. De eerste dag van je laatste menstruatie was drie weken geleden, drie weken amenorroe (SA). Hoe dan ook, dit is hoe uw gynaecoloog met u zal praten.

Wat een avontuur!

  • Na de conceptie vindt de daadwerkelijke implantatie van het ei pas in de tweede week plaats. Het is het nestelen. In de tussentijd is het een echt episch gebeuren in je lichaam. Stel je voor ...
  • Enkele uren na de bevruchting splitst het ei zich in twee identieke cellen, de blastomeren. Ze zullen zichzelf delen totdat ze op het 50e uur vier andere cellen vormen, acht op het 60e uur en zestien later. Op dit moment heeft het ei het uiterlijk van een afgeronde massa die lijkt op een braam, vandaar de naam morula (braambes in het Latijn). Deze fase wordt segmentatie genoemd.
  • Het ei voegt zich vervolgens gedurende drie tot vier dagen in de baarmoederholte dankzij de samentrekkingen en de bewegingen van de trilwielen van de buizen die het helpen om deze paar centimeter te reizen: het is de migratie.

En een embryo!

  • De cellen blijven delen in de morula waarvan het volume alleen toeneemt vanaf de 6e divisie. De grotere cellen van de morula blijven in het midden en vormen de embryonale knop, terwijl de kleine perifere cellen de toekomstige placenta zullen vormen. De embryonale knop vormt binnenkort het embryo en zelfs later een baby, de jouwe! Aan het einde van deze eerste week hecht het embryo zich aan de binnenkant van de baarmoeder. Volgen!

Safia Amor

9 maanden in utero: de evolutie van je baby in video

De eerste maand in baarmoeder

2e maand in baarmoeder

3e maand in baarmoeder

4e maand in baarmoeder

De 5e maand in de baarmoeder

De 6e maand in baarmoeder

De 7e maand in baarmoeder

De 8e maand in baarmoeder

De 9e maand in baarmoeder