Uw kind 1-3 jaar

Parttime kleuterschool mogelijk?

Parttime kleuterschool mogelijk?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kind staat op het punt een kleine schooljongen te worden. Voor haar eerste jaar koos je ervoor om in deeltijd naar school te gaan. Maar zal hij sommige begrippen niet missen?

Het probleem

Je weet dat een volledige schooldag op zijn leeftijd, dat is veel. Maar zal het niet moeilijk zijn om het tempo te pakken als het maar de helft van de tijd gaat?

Wie verstoort het?

  • je. 'S Morgens op school,' s middags thuis en op woensdag bij Mamie thuis ... zal uw kind waarschijnlijk geen penselen mengen?

Komt hij te laat voor de anderen?

Je bent bang dat je kleine schooljongen wat van het leren mist en uiteindelijk problemen heeft om naar school te gaan.

  • Wat te doen. Een discussie met de minnares zou voldoende moeten zijn om u gerust te stellen. In een klein gedeelte wordt een groot deel van de middag geslapen en slaapt uw ​​kind ook - zo niet beter! - thuis in zijn bed. Bovendien is het kleuterschoolprogramma in wezen spelgebaseerd, waardoor uw kind leert zijn lichaam te beheersen, zich tot anderen te verhouden en zijn creativiteit tot uitdrukking te brengen. Naar het plein gaan, een tekening met je maken of trainen om thuis zijn broek aan te trekken, maak je met hem een ​​klein deel van het programma.
  • Wat hem te vertellen. "Ik ga een cake maken, kom je me helpen de bloem en de eieren te mengen?"

Zal hij zich thuis niet vervelen?

Muzikaal ontwaken, rijmpjes, gymnastiek ... je peuter doet zoveel op school. Loopt hij niet het risico tijd thuis te vinden?

  • Wat te doen. In de kleuterklas ontdekt uw kind een nieuwe omgeving, met regels en normen die moeten worden gevolgd. Het kost veel moeite. In deze omstandigheden stelt hij zichzelf in de middag in staat een beetje te ademen, om in zijn hoofd opnieuw te spelen wat hij 's ochtends heeft meegemaakt. Essentieel om goed te assimileren! Dit verhindert niet dat u het op sommige middagen in het drop-in centrum kunt registreren. Hij zal vrienden vinden, terwijl hij geniet van een vrijer tempo dan op school.
  • Wat hem te vertellen. "Neem deze tijd om een ​​beetje te rusten."

    1 2