Zwangerschap

Eerste echo, eerste afspraak met je baby

Eerste echo, eerste afspraak met je babyWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Deze eerste echo is je eerste "visuele" ontmoeting met je baby. Geweldig moment van emotie, het dient onder andere om de datum van het begin van de zwangerschap te specificeren volgens de metingen van uw baby.

In Frankrijk zijn tijdens een normale zwangerschap drie echo's gepland. Ze worden aanbevolen, maar niet verplicht, en worden gedekt door een ziektekostenverzekering. Veilig voor u en uw toekomstige baby, deze examens kunnen worden herhaald tijdens bepaalde pathologische of risicozwangerschappen.

Eerste echo, de details

  • De eerste echografie, genaamd "embryonale morfologie", wordt gerealiseerd tussen de 11e en de 13e weekAmenorroe (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie), zijnde de 9e en 11e week van de zwangerschap.
  • Het duurt minder dan dertig minuten.
  • Het wordt soms voorafgegaan door een echografie preview geruststellen over een risico op een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Waar is het voor?

  • Eerst naar bevestig je zwangerschap, de datum van het begin en daarom ongetwijfeld die van uw levering. De arts bevestigt binnen drie tot vijf dagen de exacte leeftijd van de foetus.
  • Dit onderzoek maakt het ook mogelijk controleer of uw zwangerschap normaal verloopt, de vitaliteit van het hart van je baby en meet de lengte van de baarmoederhals.
  • Enkele ernstige misvormingen kunnen worden gemarkeerd. In dit stadium maakt de meting van de dikte van de nek het mogelijk om een ​​trisomie 21 te detecteren, "zelfs als er geen nulrisico op verkeerde diagnose bestaat", zegt dr. Ghada Hatem, verloskundige-gynaecoloog. In geval van anomalie kan een vrijwillige onderbreking worden overwogen.
  • Het is ook bij deze gelegenheid dat de arts u misschien aankondigt dat u niet wacht een baby, maar twee baby's of ... meer !

1 2