Zwangerschap

Eerste maand van de zwangerschap: 1e tot 4e week (3 tot 6 weken)

Eerste maand van de zwangerschap: 1e tot 4e week (3 tot 6 weken)We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Eerste teken dat je slim maakt, de vertraging van je menstruatie. Dan, beetje bij beetje, onder invloed van hormonen, zal je hele lichaam tekenen beginnen te maken. Het punt op deze eerste maand van de zwangerschap.

Eerste tekenen van je baby

  • In het begin is het je innerlijke stem die je vertelt dat je misschien zwanger bent. Als dit het geval is, verschijnen aan het einde van deze eerste maand de biologische indices die kenmerkend zijn voor zwangerschap (misselijkheid, pijnlijke borsten ...). Wat zijn deze kwaden? In feite is het de schuld van de hormonen (progesteron, oestrogeen, hCG), wiens rol het is om het embryo in de baarmoederslijmvlies te behouden.

Weken van amenorroe, kezako?

  • Tijdens je zwangerschap zul je de arts horen praten over weken amenorroe. Er zijn eigenlijk twee manieren om de voortgang van je zwangerschap te berekenen. De berekening van weken van amenorroe of AS (41 weken), gebruikt door artsen, is gebaseerd op de eerste dag van de laatste periode. De berekening van weken zwangerschap of SG (39 weken) is gebaseerd op de dag van bevruchting.

Zwangerschapstest, wanneer en hoe?

  • Hoe werkt het De zwangerschapstest zoekt naar de aanwezigheid van hCG (choriongonadotropinehormoon, afgescheiden door het embryo en vervolgens de placenta) in uw urine. Het is detecteerbaar vanaf de 8e dag na de bevruchting, maar het is beter om ongeveer tien dagen na de bevruchting te wachten of een paar dagen na de veronderstelde terugkeer van de menses, wanneer het hCG-niveau hoog genoeg is om te worden gedetecteerd. Het resultaat, dat voor 99% betrouwbaar is, moet worden bevestigd door een bloedtest.

De aankondiging aan papa ... zonder champagne

  • De test is positief ... je deelt het nieuws met de toekomstige vader. Eén ding is zeker, vier het evenement voor twee, maar zonder het in de bubbels te verdrinken ... tenzij het een niet-alcoholische frisdrank is! Vanaf nu is alcohol niet meer voor jou, zoals tabak!

Verlies, bloeding ... verontrustend?

  • Bloeden komt vaak voor in de vroege zwangerschap, het zijn de bloedvaten in de baarmoederslijmvlies die kunnen bloeden tijdens de implantatie van het ei. Als ze gepaard gaan met hevige pijn in de onderbuik, voordat ze denken aan een miskraam (een spontane abortus) of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, dat wil zeggen een zwangerschap die zich buiten de baarmoederholte, ga naar het ziekenhuis. De arts zal u geruststellen.
  • Je vaginale secreties zijn belangrijker? Niets is normaler in uw toestand, maak u geen zorgen. In feite beschermen deze verliezen je vagina tegen infecties.

De eerste maand aan de babyzijde

Hij bereidt zijn nest voor

1e maand: de video

Mijn mind-beest van de 1e maand

  • Maak een afspraak met uw arts in geval van een positieve test.
  • Update uw Carte Vitale om te kunnen profiteren van al uw rechten.
  • Omdat je een medische afspraak hebt, ga je naar je tandarts om te controleren of alles goed is aan de zijkant van je tanden (geen gaatjes) en je tandvlees (de aanwezigheid van onbehandelde parodontitis) kan uiteindelijk leiden tot voortijdige levering).
  • Vanaf nu geen alcohol of sigaretten meer.

Maand na maand, alle stadia van je zwangerschap

1e maand

2e maand

3e maand

4e maand

5e maand

6e maand

7e maand

8e maand

9e maand