Zwangerschap

Oefen het zwangere rennen

Oefen het zwangere rennen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Ik ben verslaafd aan hardlopen maar ben zwanger, kan ik veilig blijven rennen voor mijn baby?" Anna Roy, een liberale en gastvrije verloskundige in Parijs, beantwoordt de vraag van Frédérique.

Het antwoord van Anna Roy, liberale en gastvrije verloskundige in Parijs

 • Lichamelijke activiteit is niet onverenigbaar met zwangerschap. Integendeel! Sommige sporten worden echter sterk afgeraden. Dit is het geval bij hardlopen.
 • Behalve specifieke contra-indicaties, draagt ​​lichamelijke activiteit bij aan de fysieke en mentale balans en ontwikkeling van de zwangere vrouw. Dit wordt zelfs sterk aanbevolen als u kiest voor een activiteit die rekening houdt met fysiologische veranderingen in verband met zwangerschap. Dit is niet het geval bij hardlopen. Deze discipline vereist in absolute termen veel perineum en legt veel schokken op de rug en op de knieën. Deze gevolgen zullen worden verergerd door gewichtstoename gerelateerd aan zwangerschap, die de bekkenbodem kan verzwakken en de gewrichten kan beschadigen. Het is niet nodig om toe te voegen, vooral als je niet echt weet wat de hypothetische effecten van rennen op de baby zijn. Beide kalmeren het spel en passen de voorzorgsmaatregel toe tijdens de zwangerschap door terug te vallen op een minder "gespierde" activiteit.
 • Vóór lichamelijke activiteit, zelfs als het voorafgaand is aan zwangerschap, moet dit altijd worden besproken met de verloskundige of gynaecoloog, die, afhankelijk van het klinische beeld van de zwangerschap, zal bepalen of dit mogelijk is. Hoe het ook zij, de vrouw zal, als ze gekwalificeerde gewelddadige sporten beoefent, zoals rennen, paardrijden, skiën, de tijd van de zwangerschap opgeven. Het kan zich naar vele disciplines verplaatsen, meer "zacht" zoals wandelen, yoga, zwemmen ...

Interview door Frédérique Odasso

Andere deskundige antwoorden.
Voor meer informatie: Welkom in de wereld, vertrouwelingen van een jonge verloskundige, Editions Leduc (april 2015).Opmerkingen:

 1. Ares

  Onwaarschijnlijk. Het lijkt onmogelijk.

 2. Tigris

  Bedankt voor het plaatsen, probeer indien mogelijk in de toekomst nieuwe trends in dit onderwerp weer te geven.

 3. Echa

  Dit is de uitstekende variant

 4. Nigis

  Goed gedaan, je was niet verkeerd :)

 5. Mojas

  Naar mijn mening heb je het mis. Voer in dat we het bespreken. Schrijf me in PM, we praten.Schrijf een bericht