Zwangerschap

Waarom de spanning controleren?

Waarom de spanning controleren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bij elk prenataal bezoek is de bloeddrukmeting een belangrijke parameter bij het monitoren van zwangerschap. Hiermee kunt u de goede uitwisselingen tussen u en uw toekomstige baby verifiëren.

Zoals vaginale aanraking of meting van uw baarmoederhoogte, maakt bloeddruk deel uit van de gebaren die tijdens prenatale bezoeken worden gemaakt. Normaal gesproken is de bloeddruk ongeveer 12-7. Als het te laag is, maar vooral als het gedurende deze negen maanden stijgt, moeten enkele maatregelen worden genomen.

Te lage spanning: wat te doen?

 • Tijdens de zwangerschap veroorzaakt vermoeidheid waarschijnlijk milde hypotensie (lage bloeddruk), meestal niet ernstig. Een beetje rust is voldoende om een ​​normale spanning te vindensoms met een boost van vitamines!

Te hoge spanning: wat zijn de risico's?

 • Voorbij 14-9 praten we over hypertensie. Als u lijdt aan chronische hypertensie (buiten uw zwangerschapstoestand), geen zorgen, u bent al in behandeling.
 • De arts zal daarentegen elke verhoging van de bloeddruk gedurende deze negen maanden nauwlettend volgen. Het is de gravidische hypertensie. Als het gepaard gaat met oedeem en een abnormale aanwezigheid van eiwitten in de urine (proteïnurie), kan het pre-eclampsie of zwangerschapstoxiciteit aankondigen die wordt gevonden bij 2% van de aanstaande moeders, vaak tijdens de eerste zwangerschappen.
 • Over het algemeen verbetert toediening van aspirine in zeer lage doses en onder medische controle de uitwisseling in de placenta. Hypotensieve behandeling (die de bloeddruk verlaagt) vormt een aanvulling op de monitoring.
 • Wanneer de term nadert, blijft het begin van de bevalling een alternatieve oplossing die het foetale lijden stopt en, voor de moeder, een ernstig risico tot de convulsieve crisis (eclampsie) stopt.
 • Gelukkig wordt dit incident dankzij prenatale monitoring zeer zeldzaam. En als het je eerste baby is, weet dat het risico neemt af tijdens de tweede zwangerschap.

Anne-Lise Favier met Myriam Carette, verloskundige, en professor Dominique Cabrol, gynaecoloog-verloskundige.

Video: prenataal consult

Spanning, wegen, urineonderzoek, meting van de baarmoederhoogte ... zoveel gebaren plus vragen om de voortgang van de zwangerschap te controleren. Samen met Laurie wonen we een van de zeven prenatale bezoeken bij die deze negen maanden onderstrepen.
Opmerkingen:

 1. Nicolaas

  Is het absoluut met je eens. Hierin is iets dat ik denk dat het een goed idee is.

 2. Ailfrid

  Kerstbomen, voor Professionals -artikel

 3. Matoskah

  Ik feliciteer, welke woorden ..., opmerkelijk idee

 4. Mekora

  Geweldig, dit is grappige informatie.

 5. Laco

  Wat kwam er in je op?Schrijf een bericht