Zwangerschap

Waarom zwangere kousen dragen?

Waarom zwangere kousen dragen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dit is niet verplicht, maar het dragen van compressiekousen wordt sterk aanbevolen tijdens de zwangerschap. En zelfs tijdens de volgende weken ...

Strijdkousen: aanbevolen door de HAS

  • De HAS (Haute Autorité de Santé) beveelt aan om compressiekousen te dragen tijdens de zwangerschap en de weken na de bevalling, voor preventieve doeleinden.
  • Het hoofddoel is het voorkomen van diepe veneuze trombose (diepe vene geblokkeerd door een bloedstolsel), ook bekend als diepe flebitis. Dit laatste komt vaker voor bij zwangere vrouwen omdat de bloedcirculatie wordt beïnvloed door hormonale veranderingen en fysiologische veranderingen tijdens de zwangerschap (bijv. Natuurlijke toename van het bloedvolume, gewichtstoename, compressie van bepaalde bloedvaten door de baby).
  • Na de bevalling duurt het ongeveer 6 weken voordat de bloedcirculatie weer optimaal is, vandaar het belang om tijdens deze periode compressiekousen te blijven dragen.

Compressiekousen: ook effectief tegen andere veneuze aandoeningen

  • Niet tevreden met het beperken van het risico op diepe flebitis, helpen compressiekousen ook het voorkomen van verschillende aandoeningen te voorkomen die verband houden met veneuze insufficiëntie (de opkomst van bloed naar het hart wordt vertraagd) zoals het gevoel van zware en pijnlijke benen, oedeem van de benen (gezwollen benen) of spataderen ... Waarom? Omdat door compressie van de onderste ledematen, compressiekousen voorkomen dat het bloed te lang stagneert in de benen ...

Welke kousen kiezen?

  • Zelfs als we het hebben over "weinig" bewering, zijn er andere modellen op de markt, zoals compressiekousen, die goede ondersteuning bieden. Compressiesokken kunnen in sommige gevallen ook worden overwogen (afwezigheid van spatader boven de knie).
  • Hoe dan ook, het is belangrijk om compressiekousen te nemen die zijn aangepast aan uw maat (het is noodzakelijk om de lengte van het been, de omtrek van de enkel en die van de dijen te meten).
  • Wat betreft de klasse compressiekousen, is klasse 1 in de meeste gevallen voldoende, maar sommige factoren kunnen ertoe leiden dat de arts een Klasse 2 of zelfs 3 voorschrijft, vooral na een keizersnede.
  • Goed om te weten: op medisch voorschrift worden compressiekousen vergoed tot 65% van het tarief dat van kracht is door de ziekteverzekering. Uw aanvullende wederzijdse dekking kan mogelijk de resterende kosten dekken. Aarzel niet om haar te informeren.

Hoe compressiekousen dragen?

  • Gewoonlijk worden compressiekousen elke dag gedragen vanaf de 3e maand van de zwangerschap, van 's morgens tot' s avonds. Het moet niet 's nachts worden bewaard (in een horizontale positie stagneert het bloed niet in de benen), maar bij het ontwaken is het raadzaam om ze aan te trekken voordat u opstaat, comfortabel liggend op uw bed.
  • Op te merken : het dragen van compressiekousen is vooral belangrijk als u vele uren moet zitten (bijv. lange reis met de auto of het vliegtuig).