Zwangerschap

Waarom wordt mijn buik hard tijdens seks?

Waarom wordt mijn buik hard tijdens seks?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Ik ben 37 weken zwanger en na seks wordt mijn buik hard, ik heb geen pijn, maar is het normaal?" Dr. Hélène Legrand, een gynaecoloog, beantwoordt de vraag van Amélie.

De reactie van Dr. Hélène Legrand *, een gynaecoloog verbonden aan het kraamkliniek Saint-Vincent-de-Paul in Parijs

 • Tijdens seks is het heel gebruikelijk om ten tijde van de opkomst van plezier reacties van de baarmoeder in de vorm van samentrekkingen te hebben. Buiten de zwangerschap bestaan ​​deze weeën, maar ze zijn zeer gering, min of meer voelbaar omdat de baarmoeder erg klein is.
 • Anderzijds zijn ze aan het einde van de zwangerschap sterker, vaker herhaald maar niet pijnlijk. Het is daarom volkomen normaal en niet gevaarlijk voor de baby.
 • Het is waarschijnlijk dat frequente rapporten in de dagen voorafgaand aan de termijn een begin van het werk veroorzaken, maar niets is bewezen. Het is in ieder geval een advies dat vaak wordt gegeven aan toekomstige moeders die ongeduldig zijn om te bevallen.

Het standpunt van de moeders

 • "Ik ook, mijn buik verhardt bij elke relatie met mijn man, maar het wordt snel weer normaal daarna en ik heb nooit pijn gehad. Mijn zwangerschap verloopt zonder enig specifiek probleem en ik denk dat wat je voelt niet zou moeten maak je geen zorgen. " Laura 
 • "Toen ik voor de eerste keer zes maanden zwanger was, voelde ik hetzelfde als jij, en ik sprak met mijn gynaecoloog die me vertelde dat seks pijnloze weeën kon veroorzaken die enkele ogenblikken duurden. veilig voor de moeder en de toekomstige baby. " Amelie

* Co-auteur van het wachten en het verlies van de ongeboren baby, ed. Albin Michel.

Andere deskundige antwoorden.Opmerkingen:

 1. Kayde

  de keuze is ingewikkeld voor jou

 2. Connlaio

  Deze zin is gewoon weergaloos :), heel erg leuk voor mij)))

 3. Northwode

  Zeer interessante gedachte

 4. Carroll

  Ik heb gelezen en conclusies getrokken, bedankt.

 5. Darold

  vreemde communicatieresultaten.Schrijf een bericht