Uw kind 1-3 jaar

Waarom eet mijn kind niet bij het kindermeisje?

Waarom eet mijn kind niet bij het kindermeisje?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kind gaat in hongerstaking met zijn oppas. Zeldzaam of gewoon fenomeen? Dit kan de eetlust van uw kind verstoren. Verpleegkundige assistenten en specialisten geven u antwoorden.

1. Uw kind verandert van omgeving

 • Bij het verlaten van de veiligheid van iemands huis, zal een kind moeten leren hoe een nieuwe, veilige relatie te creëren, om te worden verwelkomd en opgevoed. "Aanpassing kan lang duren, vooral als het kind erg klein is," legt Gérard Vallat, psychotherapeut uit. Het moet worden gebruikt om te leven in een context met geluiden, geuren, verschillende sensaties om te verdragen gevoed worden door anderen dan door zijn ouders.

2. Deze wijziging is slecht verteerd

 • De aankomst te snel of neergeslagen in een nieuwe omgeving kan een weerstand veroorzaken, zelfs een categorische weigering om een ​​vreemde in zijn privéruimte te laten. Voor Gerard Vallat kan "weigering of afwijzing van voedsel of problemen met de spijsvertering ongemak, lijden veroorzaken, sommige kinderen geven over aan de ouders wat ze aten bij de oppas".

3. Meningsverschillen ouder-assistent-moeder

 • Sommige ouders willen een specifiek dieet opleggen (biologisch, groenten ...), anderen brengen bereide gerechten mee. Voor de specialist echter, "ziet een kind meningsverschillen in zijn lichaam, in zijn ingewanden, en kan deze uiten met symptomen, met name door te weigeren te worden gevoed".
 • Fabienne Gourdain, al meer dan vijftien jaar moederhulp, bevestigt dat "als het kind echt niet eet, het is omdat er spanningen zijn, hij iets wil uiten en zich manifesteert door te weigeren te eten".

4. Je kind groeit op

 • Tussen de 18 en 24 maanden begint het kind zijn persoonlijkheid te laten gelden en de beroemde fase van het "nee" vestigt zich. Bovendien is het de tijd van ontdekkingen, ruimtes om te verkennen ... en hij speelt liever dan dat hij eet. Rond de leeftijd van 2 kan uw kind ook nieuw aangeboden voedsel weigeren, gewoon uit angst voor het onbekende. Hij geeft dan de voorkeur aan zijn veilige waarden, zoals pasta, rijst, zoete en zoete smaken.

5. Zijn eetlust is ongelijk

 • De nee-fase en de voedselneofobie (weigering van een nieuw voedingsmiddel) zijn niet de enigen die verantwoordelijk zijn voor de afwijzing. De eetlust fluctueert volgens de kinderen en kan van de ene op de andere dag veranderen. Tandjes krijgen, een zonnesteek kan de honger verstoren.

Om ook te lezen: 7 ideeën om hem te helpen bij het kindermeisje te eten

Sophie VaeskenOpmerkingen:

 1. Terr

  Fascinerend. Ik zou ook de mening van experts over deze kwestie willen horen :)

 2. Ariel

  Fufa keek toeSchrijf een bericht