Uw kind 1-3 jaar

Waarom spelen kinderen?

Waarom spelen kinderen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spelen maakt het kind mogelijk om het echte te temmen, dus het is wat hem structureert, wat hem helpt om op een solide, rustige manier te groeien. Hoe speelt het kind vanaf jonge leeftijd? Welke verschillende spellen zijn betrokken bij de ontwikkeling ervan? De antwoorden van Anne Vachez-Gatecel, psychomotrist en klinisch psycholoog.

Waarom zegt u dat spelen van vitaal belang is voor het kind?

  • Omdat het kind de wereld ontdekt en leert spelen met anderen. Omdat het spel het kind toestaat de echte wereld te temmen die zowel eng als complex is als deze klein is.

Begint het kind op jonge leeftijd te spelen?

  • Zeer klein, de eerste spellen van de baby zijn verkenningsspellen. Het kind steekt in de mond, zuigt, raakt, manipuleert, luistert, kijkt: hij verkent het universum dat hem omringt. Dan is er wat imitatie- en scriptspellen worden genoemd (het 'spelen' in het Engels), en even later volgen de regelspellen zoals bordspellen, het 'spel' in het Engels. Maar wat erg belangrijk is om te onthouden, is dat het spel vanaf de eerste leeftijd alleen zin heeft in een relatie met anderen.

Speelt een baby op zijn speelmat of in zijn ligstoel niet alleen?

  • Nee, in werkelijkheid speelt hij omdat hij weet dat de ander (zijn moeder, zijn vader, een oppas) niet ver weg is. Hij kan echt spelen, de objecten om hem heen alleen verkennen als hij niet bang is om in de steek te worden gelaten.
  • Vanaf zeer jonge leeftijd moet het ene kind met het andere omgaan. En het is deze ervaring van innerlijke veiligheid die hij beetje bij beetje zal verwerven, waardoor hij dan alleen kan spelen, verhalen kan vertellen, dan met vriendjes kan spelen en verhalen kan verzinnen voor verschillende .
  • Deze eerste fase van verkenning van de wereld, met zijn lichaam, geluiden, interacties met vader of moeder duurt maximaal 18 maanden.

1 2 3