Je kind 3-5 jaar

Waarom doet hij rare tekeningen?

Waarom doet hij rare tekeningen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je dacht dat je peuter gewoon uit krabbelen superhelden en dinosaurussen zou tekenen. Absoluut niet! Je artiest zit vol met originele ideeën ...

Het probleem

Soms vraag je je af of zijn tekeningen geen klein psychologisch probleem verbergen.

Wie verstoort het?

  • je. Omdat je peuter geniet van tekenen. Tenzij het inderdaad een lijden uitdrukt dat alleen een specialist kan helpen bij het decoderen.

Vreemde ontwerpen? Een kwestie van ritme

Alles is onevenredig, de man groter dan het huis. De elementen zweven, los van elkaar. Maar zelfs als je ze niet ziet, maakt je peuter ongelooflijke vooruitgang. Het kikkervisje (een cirkel met twee punten voor de ogen en een lijn voor de mond) evolueert naarmate hij zich bewust wordt van zijn lichaamsdiagram (weergave van zijn lichaam). Hij wint een hoofd, vingers ... en het huis, de zon ... hebben een menselijk gezicht.

  • Wat te doen. Moedig hem aan door bladen, vilten, krijtjes ter beschikking te stellen ... Bewaar zijn tekeningen en dateer ze, je zult de evolutie van zijn werken kunnen zien. En je zult ze graag samen bekijken, als een album.
  • Wat zegt het hem? "Er zijn veel pennen, potloden ... je kunt alles gebruiken, kijk hoe grappig het is als ik zo over het potlood wrijf ..."

Hij heeft veel emoties om uit te drukken ...

Vind je zijn thema's verwarrend? Op 4-jarige leeftijd heeft uw kind geen dwangbuis, hij heeft gewoon een overvolle fantasie. En de tekening dient hem om gevoelens en emoties te vertalen. Compromis tussen het woord en de handeling, zijn tekening is gericht aan een gesprekspartner. Het doel is een dialoog op gang te brengen.

  • Wat te doen. Kijk vriendelijk naar de tekening. Laat hem spreken zonder hem te beïnvloeden. Ga verder met ontwijkende vragen, zoals zoveel tracks ...
  • Wat zegt het hem? "Vertel me je tekening ... Wat is het?" "Hij ziet er niet blij uit, heer ..."

    1 2