Je baby 0-1 jaar

Geelzucht bij kinderen

Geelzucht bij kinderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Artsen noemen het ook geelzucht ... fysiologisch, dat is normaal. Gekoppeld aan de onvolgroeidheid van de baby, komt geelzucht veel voor in de dagen na de geboorte. Het moet niettemin het voorwerp van grote waakzaamheid zijn.

Wat is geelzucht bij kinderen?

 • Geelzucht is een banale, fysiologische manifestatie die verschijnt op de tweede of derde dag van het leven van een pasgeborene, neemt in intensiteit toe tot de vierde en vijfde dag, alvorens geleidelijk te verdwijnen.
 • Op de kraamafdeling worden alle baby's zorgvuldig gevolgd. Het is op het moment van het bad dat een verloskundige uw peuter vanuit elke hoek zal onderzoeken. Ze zal natuurlijk haar huid observeren, omdat deze specifieke tint kan worden gemaskeerd door de roodheid van je baby, het is dan voldoende om zachtjes op de huid te drukken om het bloed te verdrijven en de gele kleur te onthullen.
 • Ze zal vooral het wit van haar ogen en haar tandvlees onderzoeken (Ook zij kunnen geel worden). Dit zijn de twee belangrijkste criteria die informatie verschaffen over de aanwezigheid van geelzucht bij zuigelingen.
 • De mechanismen van geelzucht zijn eenvoudig en bekend. Alle baby's komen ter wereld met een groot aantal rode bloedcellen die een beperkt leven hebben. "In een volwassen organisme, legt prof. Georges David uit, houdt de regelmatige vernietiging van deze bolletjes, door enzymatische werking van de lever, een productie van bilirubine in, een geelbruin pigment dat wordt geëlimineerd door de gal en vervolgens door de ontlasting. in de neonaat, die nog steeds onvolwassen is, degradeert de lever soms niet de totale hoeveelheid bilirubine, en een deel ervan komt vrij in het bloed en kleurt de huid van de baby. "

  1 2 3Opmerkingen:

 1. Abram

  Echt?

 2. Malakora

  Ja werkelijk. En ik heb het geconfronteerd. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PM.

 3. Joash

  Ik weet het, je zal hier helpen om de juiste beslissing te vinden.

 4. Von

  Als ik jou was, zou ik de gebruikers van dit forum om hulp vragen.

 5. Banbrigge

  Ik ben van mening dat u zich vergist. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PB.

 6. Jody

  Het thema is interessant, ik zal deelnemen aan de discussie. Ik weet dat we samen tot een goed antwoord kunnen komen.

 7. Orwel

  Sorry voor het storen, maar ik heb wat meer informatie nodig.Schrijf een bericht