Je baby 0-1 jaar

Help haar om haar nachten te doen


Voor uw peuter is slapen een primaire functie. Daarom is het essentieel om zijn ritme te respecteren, terwijl hij de installatie van zijn slaap vergemakkelijkt.

Geruststellen

  • Je baby brengt veel tijd door met slapen (meer dan zestien uur in het geval van een pasgeboren baby!), Dus hij heeft een comfortabel bed of wieg nodig, waarin hij zijn geur zal herkennen , bekende kleuren, zijn mobiel ...
  • Verander het bed niet, tenzij u bijvoorbeeld in het weekend moet gaan. Neem zijn kleine opklapbed, waarin hij zal wennen aan slapen tijdens gezinsuitjes.

Laat hem huilen

  • Het komt vaak voor dat het, als je baby eenmaal in bed ligt, tijd nodig heeft om in slaap te vallen. Hij zal waarschijnlijk na een paar huilen slapen.
  • Haast je niet om hem te knuffelen, maar zorg ervoor dat niets hem dwars zit. Zing hem een ​​slaapliedje, fluister een verhaaltje ... hij moet snel genoeg in slaap vallen.

Leer hem 's nachts

  • Als hij de dag langer houdt, slaapt hij 's nachts meer. U moet daarom onderscheid maken tussen voedingen overdag en voedingen 's avonds laat. Het kost tijd voor uw baby om zich aan het dag-nachtritme aan te passen.
  • Dagelijkse geluiden, muziek, licht ... de atmosfeer van de dag moet je baby wakker maken, terwijl die van de nacht moet kalmeren, vooral als je het beddengoed van een aantal rituelen vergezelt: in pyjama's doen, meteen naar bed gaan na zijn boer, doe het licht uit en wens hem een ​​goede nacht!

Safia Amor

Al onze artikelen Baby slaap

Goede acties om de baby in slaap te brengen? Onze video

Lees ook: de beste kinderwagens