Je kind 3-5 jaar

Help hem de winter te ontdekken


De sneeuw valt en rolt tot een bal, de welverdiende warme chocolademelk, het knetterende vuur, de melancholische verhalen ... De winter is sterk in prachtige sensaties voor je kleintje. Leer hem het te waarderen.

Proef de geneugten van sneeuw

  • Waar? Eerst warm thuis! Je peuter wacht er zo ongeduldig op! Hij moet dromen. Lijm je neus samen aan het raam (dit maakt stoom op het glas, wauw!) En verheug je in de eerste vlokken. Open een minuutje. Laat hem "de kleine witte sterren" zien, zo licht en smeltend op zijn huid. "Kijk, er zijn alle maten, de vlokken moeten groot genoeg zijn om een ​​mooie jas te creëren in de tuin of op de stoep ..."
  • Moeilijk voor hem om te wachten en hij kan teleurgesteld zijn als de sneeuw er niet is ... Leg uit dat het alleen zal dalen als de temperatuur scherp onder nul daalt. De waterdruppeltjes van de wolken veranderen dan in dunne ijsnaalden. Door stof, een zandkorrel te ontmoeten, vormen ze kristallen, kleine sterren die agglutineren en lichte vlokken zoals veren creëren. Dat is het, sneeuwt het? Richting het plein, de tuin, het landschap. Wat een geluk!
  • We maken een sneeuwpop! Het is zo interessant voor hem om te zien dat een kleine rollende bal steeds groter wordt. Leer hem de basis te stollen. Stel vervolgens een andere kleinere bal voor het hoofd samen. Samen kijken wat mooie ogen zou kunnen maken (kastanjes, kiezelstenen, dennenappels?), Een neus (wortel, je bent het toch niet vergeten?), Enz. Je kind zal hilarisch zijn als je je hoed erop zet.

Klik hier om samen de video "Winter leren met Pinpin en Lili" te ontdekken

Let op kale bomen

  • Waar? In de tuin of op het platteland, kijk samen naar deze grappige skeletten. Sommigen hebben dikke takken, anderen zijn gebogen door de wind. Leg je kind uit dat de boom rust, maar dat de wortels water uit de grond halen: "Net als jij zal het veel energie hebben in de lente." Laat hem de verschillende stammen zien, er zijn enkele zo groot, zoals de plataan of de kastanjeboom, dat de armen van je kleintje niet eens rond kunnen gaan! Aan de andere kant is deze berk goed verstrengeld ... Leer hem verder te kijken ... om je voor te stellen: "Je ziet in dit gat zeker een klein dier overwinteren. Hij heeft gewoon de reserve van voldoende vet voor de winter. laat hem slapen ... "

1 2