Uw kind 3-5 jaar

Voeten draaien: wat te doen?

Voeten draaien: wat te doen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kind heeft een grappige houding als hij loopt. Zijn voeten draaien! Hij verliest vaak zijn evenwicht. Hij struikelt of valt soms. Afgezien van het esthetische aspect, ben je bezorgd dat een aanzienlijk fysiek probleem verband houdt met zijn houding, die zijn lopen zou kunnen verstoren.

GEVAL VOOR GEVAL OPLOSSING

Zijn been draait naar binnen

Je merkt dat hij met de voeten erin loopt, in werkelijkheid als je beter kijkt, draait zijn been. De voet is volkomen normaal.

 • Wat te doen. Moeder Natuur is in het algemeen verantwoordelijk voor het corrigeren van deze misstand. Houdingstips kunnen een grote hulp zijn en evolutie binnen een paar maanden mogelijk maken. Let op uw kind en voorkom dat hij verkeerd zit, zoals op zijn knieën of kikker zitten, benen aan de zijkanten.
 • Wat hem te vertellen. "Je gaat met gekruiste benen zitten, benen gekruist en ingeklapt. Op die manier zullen je voeten niet meer naar binnen draaien."

Zijn voet zakt door

Uw kind oefent veel meer druk uit op de binnenrand van de voet. Het is normaal op zijn leeftijd, vanwege de zwakte van zijn gespierde toon. Deze houding kan nog meer worden benadrukt als uw kind benen in X heeft. Het is pas geleidelijk en rond 7 jaar dat hij een voldoende toon krijgt en erin slaagt zijn voeten recht te zetten. Verwar dit kleine foutje niet met de echte platte voet. In het geval van de ingeklapte voet vertoont de boog geen misvorming. Wanneer uw kind zit of ligt, heeft de voet een morfologie, heel normaal.

 • Wat te doen. Ook hier zal groei deze positionele fouten geleidelijk corrigeren. Moedig uw kind aan om te rennen en te springen om uw toon te ontwikkelen. Fysiotherapie sessies zullen hem ook helpen. Ten slotte kunnen orthopedische inlegzolen het voordeel van fysieke activiteit aanvullen.
 • Wat hem te vertellen. "We gaan naar het plein, je zult plezier kunnen hebben, en hoe meer je rent en hoe meer je springt, hoe sterker je voeten zullen zijn en opstaan."

1 2Opmerkingen:

 1. Archemorus

  De hele dag verspild

 2. Gualterio

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Ik zal terugkeren - ik zal noodzakelijkerwijs de mening uiten.

 3. Ewald

  Ik ben definitief, het spijt me, maar het benadert me niet absoluut. Misschien zijn er nog varianten?

 4. Porfiro

  Pardon, ik heb nagedacht en het bericht verwijderd

 5. Dosida

  Het is goed dat u zoveel tijd neemt voor uw site.Schrijf een bericht