Uw kind 3-5 jaar

Help haar de lente te ontdekken

Help haar de lente te ontdekken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Luister naar de vogels, bewonder de knoppen, kies een bloem ... het ruikt naar de lente! Waar wachten we op om wat frisse lucht te krijgen? Onze tips en goede ideeën om hem te helpen genieten van dit mooie seizoen.

Kijk naar de knoppen en bloemen ...

  • Waar? Laat uw kind in de tuin, op het plein of in het bos de knoppen zien naarmate de dagen verstrijken. Markeer de delicatesse van hun spreidende schalen. En de kleine zachte blaadjes, gerold in kornetten en bedekt met dons, die langs de tak uitgaan ... Kom de volgende dag terug. Oh, er is niets meer over? Een vogel kan feestvieren! Toon hem rechte tulpen als een piket, lelietje-van-dalen dat goed ruikt. "Nee, we stoppen het niet in de mond, het is gif!" Richt het op de madeliefjes die worden genoemd als ze uitkomen ten tijde van Pasen: ze voelen zich minder goed, maar zijn niet giftig. Hij kan ze zonder angst oppakken en een klein boeket maken voor Moederdag. De madeliefjesweide, de meest voorkomende, is helemaal wit. En de roos vol bloemblaadjes? Het is de pomponnette!
  • Wat doen we ermee? Een kraag van madeliefjes. Het is je peuter die ze kiest. Het duurt een dozijn. Laat hem zien hoe hij de grootste moet kiezen en ze aan de basis moet snijden met zoveel mogelijk steel. Om ze te repareren, splitst u het midden van de stengel met uw vingernagel en laat u het uiteinde intact. Breng de stengel van het tweede madeliefje in en trek het voorzichtig naar de bloem. Split deze nieuwe staaf ... en zo verder tot de laatste die iets breder opent om de bloem te passeren.

Bekijk de vogels

  • Waar? In de tuin of op het plein. Uw kind zal blij zijn om ze een paar kruimels te gooien om ze aan te trekken. Hij kan gefascineerd zijn door hun kleur, hun nest, hun lied ... Hij zal eerst leren discreet te zijn omdat de vogel anders wegvliegt. Let op hun verschillen. De blauwe mees is gemakkelijk te herkennen met zijn kobaltblauw op de kop en vleugels, zijn kleine gele buik en zwarte staart. De minder fel met zijn oranjerode slabbetje kan een roodborstje zijn! En de ekster, gekleed in zwart en wit? Er wordt gezegd dat ze spraakzaam en dief is. Ontdek de nesten. Verberg onder de daken die mussen en zwaluwen, in de takken, verberg die eksters en tieten ... Herinner je nieuwsgierige eraan dat het alleen "met de ogen" raakt. De vogels maken deze schuilplaatsen met liefde en geduld voor hun baby's.

1 2