Je kind 3-5 jaar

Help hem de val te ontdekken

Help hem de val te ontdekken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn dingen aan de hand in de herfst! Bladeren vliegen, paddenstoelen die hout ruiken, hete kastanjes ... Je peuter heeft zo'n vermogen om over alles verrast te zijn, het zou zonde zijn om niet te genieten ... hem te verbazen.

Natuur: een leuke les in het leven

  • Door de natuur te observeren, benadert uw kind de belangrijkste thema's van het leven: geboorte, dood, tijd verstrijkt. Leer hem er goed uit te zien. Zet woorden in je observaties, het zal helpen om de sensaties te onthouden en een mooie voorraad herinneringen uit de kindertijd te vormen ...
  • Werd u er bijvoorbeeld op gewezen dat de dagen korter worden? Als hij nu in slaap valt, is het donker! De laatste herfstdag, vóór Kerstmis (21 december) is de kortste!
  • Trek parallellen tussen de natuur en hem: hij beschermt zichzelf nu tegen de kou met een jas, een sjaal, hij eet graag warme aardappelpuree ... ook de kleine dieren bereiden zich voor op de kou en treffen zich aan met bessen en noten. Laat hem in het bos de holtes zien die een gezellig nest zouden vormen voor een groot aantal bossen ... Vertel hem over de trekvogels die ver naar de warme landen gaan en hem geruststellen, al deze kleine wereld komt volgend voorjaar terug!

Verzamel kastanjes

  • Waar? Op de markt tot januari. Niet te verwarren met het bruine, allemaal zachte, allemaal gladde, gevonden op het trottoir en dat niet wordt gegeten! De kastanje is te herkennen aan deze kleine haartjes aan de puntige kant, stekelig als een egel.
  • Wat doen we ermee? Een plattelandsdiner! Uw kind zal trots zijn om deel te nemen aan de oogst. Laat hem zien hoe hij moet kiezen: goed uitpuilend, hard, met glanzende bast van een mooie roodbruine en zonder kleine wormen ... Gekookt met water, geplet met een beetje boter en melk, ze zijn zeer voedzaam. Hij zal dol zijn op dit herfstdiner, vooral als je de kaarsen aansteekt, voor de sfeer.

Pak de bladeren op

  • Waar? In het bos of in de tuin! Hij plaagt je graag door zichzelf in deze stapel bladeren te gooien ... Leg hem uit dat hun groene kleur te wijten is aan "chlorofyl", een geleerd woord! Het is gemaakt met behulp van licht en, omdat ze nu minder ontvangen, verschijnen de rode en gele pigmenten. Vergelijk ze: die van de kastanje, goudkleur, is zo lang als een veer. Die van de eik wordt rood en hij heeft veel rimpelingen (draai hem met zijn vinger). De paardenkastanje is geel en breed, we zouden het goed doen als een fan! Die van populier lijkt op een oranje hart ...
  • Laat hem de schepen zien, als een klein skelet en kijk omhoog om ook de structuur van kale bomen te observeren die verschijnt omdat de bladeren wegvliegen ...
  • Wat doen we ermee? Een mobiel. Verzamel deze schatten: twijgen, kleine dennenappels, gevleugelde esdoornzaden en allerlei bladeren ... Boor elk element met een grote naald of pons. Leg een knoop aan het einde van een string en rijg ongeveer twintig elementen afwisselend lichte en zwaardere gewichten. Werk je slinger af met een brede lus. Stel vier slingers samen van twintig items die je in een lus aan een tak legt. Er is alleen om de twee uiteinden van de tak te verbinden door een string. Hang het in haar kamer ... tot de winter!

    Kastanjes, bladeren, eikels, dennenappels ... onze leuke doe-het-zelfideeën!

1 2