Uw kind 3-5 jaar

Kleine pinguïn

Kleine pinguïn


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kerstmis nadert snel ... Hier is Petit Penguin, een verhaal geschreven door Stéphane Daniel en verteld door Pierre Richard. Snel, ga naar de ijsschots ...

 • Het is een koude pinguïn in december en Kerstmis komt eraan. Little Penguin maakt zich een beetje zorgen omdat hij hoorde dat we met kerstnacht zijn schoenen aan de voet van de open haard moesten zetten. Maar er is geen open haard in zijn iglo! Laat maar, hij maakt er eentje! Kleine pinguïn die grote blokken ijs snijdt. En omdat een brand hout nodig heeft, verbergt hij op de bodem van zijn kamer een paar planken aan de rand van het water.
 • Op oudejaarsavond, Kleine pinguïn wacht tot het huis slaapt en hij zet houtblokken in zijn schoorsteen. Hij steekt het vuur aan, kijkt even naar de mooie vlammen en gaat terug naar bed.
 • De volgende ochtend opent hij een oog en verlaat zijn kamer, enthousiast om zijn geschenken te ontdekken. Maar als een geschenk is er geen. Er zijn ook geen slippers ... of een open haard. In plaats daarvan, er is maar één groot watergat.
 • - Maar als je het mij had gevraagd, had ik je gezegd dat het ijs smelt, !, zegt zijn vader.
 • "Het spijt me," zei Little Penguin schaapachtig.
 • Hoofd naar beneden keert Little Penguin terug naar zijn kamer. Zeker, het gat slikte zijn geschenken in, samen met zijn slippers. Zijn hart springt plotseling in zijn borst. Aan de voet van zijn bed wacht hem een ​​prachtig pakje, dat merkte hij niet toen hij wakker werd. Hij opent het.
 • - Pap, mam! Kijk, het is een waaier van brandweerlieden!
 • Heel trots trekt hij de leren jas aan en draagt ​​zijn zilveren helm. Vervolgens kondigt hij zijn borst aan en kondigt aan:
 • - Ik presenteer je de eerste brandweerman van het pakijs!
 • - Je bent dus een pinponpinguin!, antwoordt zijn moeder.

Door Stéphane Daniel.

Ik luister naar het verhaal van Pierre Richard

Santa's Enigma

Vind Petit Penguin en al zijn vrienden erin Santa's Enigma, een boek-cd om te lezen en te beluisteren als een adventskalender. Met voor elke avond een verhaaltje gelezen door Pierre Richard ... en een verrassing om te ontdekken! Gallimard Jeugd, € 19,90.

Ontdek al onze avondverhalen.Opmerkingen:

 1. Niru

  Het spijt me, maar ik denk dat je ongelijk hebt. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 2. Simao

  Wauw, ik spuugde op deze blog ongeveer 3 maanden geleden, de verkoop dacht niet dat iemand hier commentaar gaf :) Eigenlijk is er niets te bespreken uit de voorgestelde, omwille van de test is het toegevoegd;)) Zullen ze serieus betrekken In deze blog ...

 3. Ryscford

  Je hebt de plek geraakt. Daar is iets mee, en ik denk dat het een goed idee is.Schrijf een bericht