Uw kind 3-5 jaar

Kleine mijn: natuurremedies


Chagrijnig, vervaagd, tranen in de ogen bij de minste gedachte: uw kind is gewoon moe. Help hem om beter van de winter te genieten met natuurlijke beklimmingen. Kruidengeneeskunde, homeopathie, massage of voeding ... probeer deze 4 natuurlijke en effectieve technieken.

De voedingsreflex

Bij het ontbijt uw kind moet zich vullen met vitamines. Stel hem voor:

  • een zuivelbedrijf: glas melk, yoghurt of petit-suisse,
  • een sneetje brood met chocoladepasta, boter en jam, honing of een kom ontbijtgranen,
  • een vruchtensap (sinaasappel, druif) of een fruit (kiwi, appel, peer, abrikoos).

Tijdens de lunch: Verplichte eiwitten (vlees of vis) met langzame suikers (rijst, pasta, aardappel, linzen) en groenten (sperziebonen, wortelen).

Proeven: gedroogd fruit met een glas warme melk met 2 el. honing en tijm zullen goed zijn (de voedingswaarde van honing is uitzonderlijk).

  • Kies biologische producten, sojamelk en volkoren zetmeelrijke voedingsmiddelen. Als uw kind dol is op de smaak van kaneel, een uitstekende stimulans, strooi dan zijn desserts. En als de vermoeidheid aanhoudt, denk dan aan de duindoornstroop, genees een maand ervoor om de glimlach en het moreel te vinden.
  • Tip: maak een nieuwe "snoepdoos" die je garneert met gedroogd fruit (aardbeien, ananas, mango, abrikoos, papaja, banaan ...). Om 10 uur of afternoon tea herstelt deze energieke snack zijn kracht.

De fytoreflex

In tijden van herstel of vermoeidheid kunt u uw kind "stimuleren" met natuurlijke producten, zonder gevaar voor zijn gezondheid. Om te kiezen:

  • koninginnengelei (puur biologisch), bijgenaamd "de melk van bijen", natuurlijk terug naar meerdere voordelen, is zeer geschikt voor kinderen als ze niet allergisch zijn voor de producten van de bijenkorf. Een theelepel 's morgens op een lege maag, gedurende een maand.
  • de combinatie van royal jelly en ginseng, in ampullen is een tonische en stimulerende cocktail met het beste effect. Geef uw kind op een lege maag een maand lang een gloeilamp per dag.
  • Tip: laat in 3 liter kokend water 500 g gedroogde lavendelbloemen gedurende 10 minuten trekken. Filter en voeg de infusie toe aan het water van het bad van uw kind. Vermoeidheid en zorgen zullen verdampen!

1 2