Uw kind 3-5 jaar

Kleine marmot


Deze decemberavond komt de kerstman de slee af ... een kerstverhaal geschreven door Stéphane Daniel en verteld door Pierre Richard. Laten we gaan kijken wat Little Marmot doet ...

  • Deze decemberavond komt de kerstman naar beneden. De laarzen waren in het poeder geplant, hij las opnieuw en glimlachte de brief die hem door Little Marmot was gestuurd.
  • - Altijd hetzelfde, ze vraagt ​​me elke keer hetzelfde geschenk: een wekker. Dus ze heeft zoveel slaap nodig! Allemaal omdat zijn vrienden beweren dat het in de sneeuw speelt!
  • Zonder lawaai komt de Kerstman haar binnen en ontdekt ze in slaap. In haar slaap ziet ze er zo gelukkig uit! Hij kijkt rond en kan het niet helpen, maar barst in lachen uit! De kamer is gevuld met wekkers. Er zijn allerlei soorten, mechanisch, helder, klein, gigantisch uitgerust met twee bellen, en zelfs een koekoeksklok.
  • Bovendien komt de koekoek bij de eerste slag om middernacht uit zijn doos.
  • - Hallo ! Hallo ! roept hij woedend uit.
  • De kerstman kijkt naar Little Marmot die geen wimper heeft bewogen. Hij neemt het geschenk dat hij voor hem heeft uit zijn mandje, haalt de verpakking uit en plaatst een nieuwe wekker naast haar. Maar zijn wijzerplaat is een beetje speciaal. In plaats van de gebruikelijke cijfers zijn er de twaalf maanden van het jaar. Hij zet de beltoon op de maand april.
  • - Slaap, kleine marmot. Je viert Kerstmis in de lente, en het is in het gras dat je met je vrienden zult spelen. De sneeuw is gesmolten, maar ze zullen er altijd zijn!

Door Stéphane Daniel.

Ik luister naar het verhaal van Pierre Richard

Santa's Enigma

Vind Petit Penguin en al zijn vrienden erin Santa's Enigma, een boek-cd om te lezen en te beluisteren als een adventkalender. Met voor elke avond een verhaaltje gelezen door Pierre Richard ... en een verrassing om te ontdekken! Gallimard Jeugd, € 19,90.

Ontdek al onze avondverhalen.