Je baby 0-1 jaar

Kleine dico van diversificatie van voedsel


Baby zal binnenkort overschakelen naar een gevarieerd dieet? Van A voor het toevoegen van zout aan V voor stoomkoken, tot B voor bio of O voor omega ... deze inleiding voor slimme tips zou je moeten helpen.

A ... als toevoeging van zout

  • Omdat je bang bent dat je baby courgette, gestoomde bonen een beetje flauw zal vindenje zou in de verleiding komen om zijn gerechten door te verkopen. De toevoeging van zout in zijn dieet wordt echter volledig afgeraden omdat het niet is aangepast aan zijn lage capaciteit voor nierreiniging. De voorschriften voor het voeden van zuigelingen en jonge kinderen zijn extreem streng in termen van inname van sodica, omdat nu bekend is dat ze nadelige gevolgen kunnen hebben, zoals hoge bloeddruk bij bepaalde volwassenen met aanleg. Vergeet niet dat de smaak van uw volwassene heel anders is dan die van uw kind. Het is dus niet nodig om het bloot te stellen aan overmatige zoutinname, het zou een verergerde smaak voor zoute smaak kunnen genereren.

B ... als bio

  • Is biologisch voedsel beter? De regulering van de biologische landbouw biedt bepaalde garanties met betrekking tot de beperking van het gebruik van bepaalde meststoffen, pesticiden en nitraten die in de conventionele landbouw worden gebruikt. Dit zou de voordelen van het behoud van de smaak en voedingsvoordelen hebben. De voorwaarden voor exploitatie en opfok van biologische producten voldoen aan meer ethische criteria met betrekking tot het respect van de cycli van de natuur. Geen wetenschappelijk onderzoek heeft tot nu toe aangetoond dat biologische voedingsmiddelen qua voedingswaarde beter zijn dan verse producten uit de conventionele sector. Maar omdat de biologische sector producten aanbiedt die op volwassenheid en smaakkwaliteit zijn geoogst, vaak in de buurt geteeld, dieren die in de wei zijn opgegroeid ... Dit doet niets af aan de sterke punten van biologisch.

C ... als lepel

  • Eom de smaakpapillen van je peuter te verzekeren ja, maar zodra hij de lepel ziet naderen, duwt hij hem opzij en draait zijn hoofd weg. Niets abnormaal dat hij dit harde en koude object weigert, terwijl hij maandenlang gewend is aan de zachtheid van je borst of aan de fopspeen van zijn fles. Nieuwe smaken, nieuwe texturen, nieuwe manier van eten, dat is veel voor een kleine man! Het heeft tijd nodig om vertrouwd te raken met al deze nieuwigheden. Laat hem spelen met zijn lepel, die je kunt kiezen voor plastic voor een aangenamer contact. Sta niet te veel op als hij weigert, u zult de lepel een paar dagen later presenteren. Maak je geen zorgen, hij zal eraan wennen.

D ... als het begin

  • Vóór 4 maanden kan het lichaam van uw kind niets anders verdragen of verteren dan moedermelk of babyvoeding. Bovendien moet je kleine uiteinde drie maanden wachten voordat zijn tong stopt met uitwerpen in een reflexbeweging, alle vaste voedsel in zijn mondholte. Rond 5 maanden stelt de coördinatie van de spieren van zijn tong hem eindelijk in staat om vast voedsel door te slikken en door te slikken. Het is ook in dezelfde periode dat de overgang van moedermelk meestal wordt uitgevoerd, als u nog steeds borstvoeding geeft, of indien nodig zuigelingenvoeding voor zuigelingen met melk, de melk van de tweede leeftijd. Vanaf de 4e maand van de geboorte van je baby kan de diversificatie van voedsel beginnen. Sommige artsen verkiezen het uit te stellen tot de 5e maand of zelfs het begin van de 6e maand van het kind. Hoe dan ook, om uw baby niet bloot te stellen aan bepaalde risico's van allergie, wordt aanbevolen om de diversificatie ten vroegste tot 4 maanden en uiterlijk tot 6 maanden te starten.

1 2 3 4