Zwangerschap

Zwanger bloedverlies: ik maak me zorgen?


De vraag: "Ik heb bloedverlies sinds het begin van mijn zwangerschap, wat te doen?" Dr. François Devianne, gynaecoloog-verloskundige, beantwoordt de vraag van Sacha.

Het antwoord van Dr. François Devianne, gynaecoloog-verloskundige, hoofd van de kraamafdeling van het Orsay-ziekenhuis.

  • Ondanks de afwezigheid van menstruatie, kan bloeden, bloedverlies optreden tijdens de zwangerschap.
  • Bloedverlies tijdens de zwangerschap is meestal een alledaags fenomeen dat de ontwikkeling van het toekomstige kind niet in gevaar brengt. Op voorwaarde dat ze schaars en episodisch zijn. Ze kunnen overeenkomen met de eliminatie van oud bloed in de vroege zwangerschap, gekoppeld aan een kleine bloeding van placentale oorsprong, irritatie van de baarmoederhals, na geslachtsgemeenschap ...
  • Niettemin kunnen ze ook, vooral als ze overvloedig, discontinu en pijnlijk zijn, de voorbode zijn volgens het stadium van de zwangerschap, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap (UG), een vroege miskraam of voortijdige levering.
  • Als ze meestal onschadelijk zijn, moet al het bloedverlies tijdens de zwangerschap leiden tot een medisch consult. Een echografische controle kan worden uitgevoerd om de placenta en de vitaliteit van het embryo of de foetus te controleren. En de arts kan uiteindelijk krampstillend middel en rust voorschrijven. In sommige situaties, voor Rh-negatieve vrouwen, zal er een anti-D immuno-globuline recept zijn.

Interview door Frédérique Odasso

Andere deskundige antwoorden.