Zwangerschap

Zwanger wit verlies: raak niet in paniek


Gewoon een reden voor overleg op normale tijden, whiteouts kunnen een bron van zorgen zijn tijdens de zwangerschap. Wat zijn ze verschuldigd? Kunnen ze een teken zijn van een infectie? We inventariseren.

Wat zijn de witte verliezen?

  • Onder invloed van hormonen, vanaf de puberteit, wordt het slijmvlies van de vagina losgelaten. Oppervlaktecellen verouderen, sterven en worden verwijderd voor vervanging door jongere cellen. Deze afschilfering van de vaginale cellen veroorzaakt het optreden van witte verliezen.

Zijn witte verliezen overvloediger zwanger?

  • Tijdens de zwangerschap nemen de vaginale secreties toe vanwege het hoge aantal hormonen dat wordt geproduceerd door het corpus luteum en vervolgens door de placenta. Deze afscheidingen vormen een witachtige coating, soms klonterig en vaak glazig. Deze witte verliezen zijn normaal, hun toename onthult de toestand van de zwangerschap en is veilig voor de toekomstige baby.

Is het beschamend en wat toilet te doen?

  • Veel toekomstige moeders hebben last van deze overvloed aan verliezen en ervaren het als onaangenaam of vies. Het is echter af te raden om altijd te willen wassen. Een vaginale douche of douche zal de hoeveelheid vaginale secretie niet veranderen en kan het evenwicht van de microbiële flora van de vagina verstoren, waarvan sommige bacteriën nuttig zijn.
  • Te veel persoonlijke hygiëne kan leiden tot het tegenovergestelde van het gewenste effect, of zelfs een infectie veroorzaken. Het is beter om vaginale injecties zoals vaginale douches te verbieden. Elimineer dus te zure zepen.
  • Een intiem extern toilet, de eenvoudigste en meest reguliere mogelijk, met een milde zeep, is grotendeels genoeg.

Kunnen witte verliezen een teken zijn van een infectie?

  • De witte verliezen, banaal, hoeven zich geen zorgen te maken. In geen geval mogen ze worden verward met gekleurde, stinkende verliezen, al dan niet vergezeld van lokale jeuk, die volgens hen het bestaan ​​van een vaginale infectie aankondigt.
  • Als u dit soort verliezen ziet, geen paniek! Een vaginale infectie leidt niet systematisch tot een infectie van het ei. Om ongewenste kiemen te laten passeren, moet de baarmoederhals open zijn, wat gelukkig zeer zeldzaam is.

Vaginale afscheiding: wanneer raadplegen?

  • Voorzichtigheid vereist echter overleg zonder op de gynaecoloog te wachten. Vaak zijn de verliezen die als geel worden beschreven in werkelijkheid alleen witte verliezen die in de lucht zijn vergeeld. Geen reden om gealarmeerd te worden. Aan de andere kant zijn zware verliezen, soms van groenachtige kleur en gepaard met brandwonden en jeuk, vaak het teken van een infectie. De diagnose moet worden gesteld door de gynaecoloog, die in bepaalde gevallen om een ​​aanvullend monster kan vragen om precies de aard van de kiem te weten. De behandeling is voornamelijk lokaal, in de vorm van eieren of gynaecologische tabletten. Afhankelijk van het type infectie, kan het ook nodig zijn om een ​​geschikte behandeling voor te schrijven voor de toekomstige vader.
  • Maar wees voorzichtig, recidieven zijn niet ongewoon tijdens de zwangerschap. We moeten waakzaam blijven, want als u niet op tijd wordt behandeld, kan uw baby besmet zijn op het moment van levering.

Lees ook: de beste kinderwagens