Uw kind 1-3 jaar

Verlies van eetlust, wat te doen?


Uw kind heeft geen eetlust en maaltijden worden een echte beproeving. Je maakt je zorgen en hij, bewaakt, gespannen, verzet zich en speelt soms ... Wat te doen? Het punt met Dr. Catherine Laurençon.

GEVAL VOOR GEVAL OPLOSSING

Hij heeft minder eetlust omdat zijn behoeften veranderen

 • In haar eerste jaar had je baby 25 cm genomen! Maar sindsdien buigen zijn krommen van gewicht en lengte, zelfs als hij groeit tot 10-12 cm. Normaal dat hij minder eet ...

Wat te doen:

 • Is dit al een paar weken aan de hand? Raadpleeg uw kinderarts. Hij zal uw kind meten, wegen en geruststellen! Een gebit, een oorontsteking, een allergie of een klein emotioneel probleem kunnen de oorzaak zijn van dit gebrek aan eetlust.
 • De arts zal een reeks sporenelementen voorschrijven: een dosis koper-goud-zilver afgewisseld met mangaan-koper gedurende anderhalve maand. Phyto-kant, een paar druppels paardebloemextract in vruchtensap geven een boost.
 • Wat hem te vertellen. "Je hebt geen honger, want je bent een beetje slecht, welk gerecht wil je?"

Hij is elders bezig ... en verloor zijn eetlust

 • Sinds een paar weken loopt hij. Hij is van plan van de gelegenheid gebruik te maken om de enorme wereld te verkennen. Eten is niet langer zijn prioriteit!

Wat te doen:

 • De maaltijd is een gelegenheid om zijn "verkenningen" voort te zetten. Stel voor dat hij deelneemt aan de voorbereiding van het diner. Laat hem aan tafel de kleine stukjes op zijn bord pikken en de texturen aanraken ... Bovenal maaltijden afkorten!
 • Wat hem te vertellen. "Ik schil de bonen ... je wilt een soep met me maken, jij bent het die ze in de pan doet."

Hij zegt nee ... weigert te eten!

 • Na ongeveer 18 maanden moet uw kind zijn voorkeuren en antipathieën bevestigen. Fijne vlieg, hij ziet goed dat zijn "Nee, hou niet van je!" Je bent overstuur. Hij houdt ervan de energieën om hem heen te mobiliseren.

Wat te doen:

 • Geef niet toe aan chantage. Geen kwestie om hem iets anders te serveren dan het geplande gerecht, laat staan ​​twee desserts om te compenseren. Om alleen pasta en yoghurt te eten, zou je kind wat voedingsstoffen missen.
 • Maar accepteer dat hij voorkeuren heeft, bied hem verschillende voedingsmiddelen aan. 'S Ochtends kleine buurten met fruit, yoghurt, een compote of - liever 18 maanden - een toast en een beetje ham.
 • Geef het niet te veel: de ontbijtgranen zijn na 1 jaar te rijk en kunnen de eetlust voor de volgende maaltijd afsnijden.
 • Wat hem te vertellen. "Je hebt je dessert al gehad, de volgende keer eet je je gerecht beter ..."

Mom's woorden

"Tot voor kort was onze dochter een echte" buik op benen. "Maar voor enige tijd sorteerde ze haar eten, ze ruzied over alles, maar ze vindt het niet leuk om van haar bord te worden gehaald ... ze komt terug! De kinderarts verzekerde ons dat het een normale gang was op haar leeftijd: eten is niet haar prioriteit, ze ontdekt andere dingen ... En ze is in vorm, dus geen zorgen ! "Muriel, moeder van Hermione, 2 jaar oud.  

Agnès Barboux, met Dr. Catherine Laurençon, kinderarts homeopaat gezondheid voeding.