Je kind 3-5 jaar

Personaliseer je ansichtkaarten


Ah, die ansichtkaarten die ons herinneren aan die van wie we houden en hun stempels die reizen maken ... Je peuter is gefascineerd door deze geschriften. En hij is niet de enige. Filatelie en de kunst van de letter blijven de eerste vrije tijd van de Fransen! Maak deze zomer je ansichtkaarten!

Ik maak mijn ansichtkaart

  • Om een ​​mooie kaart te maken, pak je gewoon een Bristol-vel of een zachte kaart.
  • Snijd een rechthoek van 15 cm bij 11 cm.
  • Haal de markeringen, pastelkleuren, stickers ... en vraag je kunstenaar om op de voorkant een mooie kaart te tekenen voor Mamy of oom Gaston. Figuratieve tekening, krabbels, collage ... alles is goed!
  • Op de achterkant, scheid de kaart in tweeën door een lijn. Plaats aan de linkerkant de kleine tekst van je kind - laat hem zien hoe hij letters moet ondertekenen - en vraag hem aan de rechterkant om het adres van zijn correspondent te schrijven als hij groot genoeg is of doe het zelf . Leg uw kind uit dat het adres leesbaar moet blijven.

Ik plak een mooie stempel

  • Geen mooie kaart zonder mooie postzegel ... beheer van La Poste met je kleine filatelist om de nieuwste collectie te kiezen, de laptop "France as I love", met al zijn prachtige kastelen! De prijs is immers hetzelfde, of € 7,20 het boek met 10 postzegels!
  • Leg uw kind uit dat u een vergoeding moet betalen om voor uw post te zorgen. En laat hem de plaats zien die is gereserveerd voor de stempel op de kaart.

Agnes Barboux