Zwangerschap

Molaire zwangerschap, een zeldzame complicatie

Molaire zwangerschap, een zeldzame complicatie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vanwege een afwijking op het moment van bevruchting leidt de hydatiforme mol of molaire zwangerschap niet tot de geboorte van een levend kind. De verklaringen van professor François Golfier.

Molaire zwangerschap, wat is het?

  • De hydatiforme mol of kieszwangerschap is een complicatie als gevolg van een chromosomale afwijking die optreedt op het moment van bevruchting van het ei door de zaadcel. Om onduidelijke redenen is de verdeling van chromosomen van vaders en moeders niet correct, de placenta ontwikkelt zich dan abnormaal.
  • Deze zeldzame complicatie betreft 1000 zwangerschappen per jaar. Zeer jonge vrouwen, jonger dan 20 jaar en vrouwen tussen 45 en 50 jaar oud worden beschouwd als de 2 groepen met een risico op molaire zwangerschap.

Er zijn 2 soorten hydatiforme moedervlekken

  • De complete mol In deze vorm is er nooit een embryo, alleen placenta die abnormaal prolifereert.
  • De gedeeltelijke moedervlek : in dit geval groeit de placenta ook abnormaal, maar bovendien is het embryo slecht gevormd, het kan zich meestal ontwikkelen maar kan niet overleven.
  • Geen van de 2 soorten hydatiforme moedervlekken kan een levend kind baren. Zwangerschap kan niet worden voortgezet. Na bevestiging van de diagnose is het noodzakelijk om door te gaan met de evacuatie van de baarmoederinhoud door aspiratie.

Hoe een molaire zwangerschap te detecteren?

  • De diagnose wordt meestal gesteld vóór het einde van het 1e trimester van de zwangerschap: na bloeding die, als ze niet noodzakelijk synoniem zijn met moedervlekken, een systematische indicatie zijn om te raadplegen, of op het moment van een echografische controle .
  • Afhankelijk van de situatie kunnen bepaalde aanvullende onderzoeken (bloed, beeldvorming, chromosoombalans) worden voorgeschreven voordat de diagnose wordt gesteld en de baarmoederinhoud wordt geëvacueerd.

1 2