Nieuws

Peggy Pascal wint de 1e prijs dankzij haar keukentassen


Voor de twaalfde editie in 2013 heeft de Terre des Femmes France Prize georganiseerd door de Yves Rocher Foundation drie uitzonderlijke vrouwen beloond: Peggy Pascal, Isabelle Velarde en Kafui Kpodéhoun. Drie passies, drie verplichtingen, drie genereuze en ondersteunende energieën die ervoor zorgen dat we het leven in het groen zien.

1e prijs: Peggy Pascal voor de Nairobi-groentetassen

  • Landbouwingenieur, Peggy werkt al enkele jaren voor de vereniging Solidarités internationales. In 2008 werd ze naar de sloppenwijken van Nairobi, Kenia gestuurd, waar ze een eenvoudig en effectief idee ontwikkelde: het creëren van verticale moestuinen zodat gezinnen zichzelf konden voeden. Slechts zeven grote zakken jute, gevuld met aarde (en een kolom met stenen voor drainage), om groenten (kool, spinazie) te verbouwen en een maaltijd per dag te serveren voor een gezin.
  • Tegenwoordig voeden ongeveer 240.000 groentetassen de inwoners en eten ze vijf sloppenwijken in de Keniaanse hoofdstad. Naast het bestrijden van ondervoeding, geven deze verticale moestuinen kleur aan buurten, leggen ze verbindingen tussen bewoners, laten sommige gezinnen kleine bedrijven openen.
  • De prijs van 10.000 euro uitgereikt door de Yves Rocher Foundation aan Peggy Pascal stelt haar in staat deze actie te ontwikkelen in Kenia, maar ook in Haïti.

1 2 3