Zwangerschap

De buitenbaarmoederlijke zwangerschap


In een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ontwikkelt het ei zich buiten de baarmoeder, meestal in een van de twee buizen. Een medische ingreep is dan noodzakelijk om de breuk hiervan en een mogelijke bloeding te voorkomen.

Wat is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?

  • Na de bevruchting het ei reist normaal in de stam om zich in de baarmoeder te vestigen. In het geval van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap (UG), is dit pad verstoord, het ei wordt buiten de baarmoeder gefixeerd, meestal in een van de twee buizen. Dit staat bekend als buitenbaarmoederlijke zwangerschap of tubale zwangerschap.
  • Elk jaar wordt ongeveer 1 tot 2% van de vrouwen getroffen door deze pathologie.

Hoe een ectopische zwangerschap te detecteren?

  • Een vertraging van regels geassocieerd met ernstige buikpijn aan de ene kant en bloeden min of meer belangrijk en donker zijn vaak de tekenen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. U kunt ook duizeligheid hebben.
  • Als u deze symptomen voelt maak de eerste weken van je zwangerschap een afspraak met je gynaecoloog. Het zal de diagnose leiden met een bloedtest en een echografie die de diagnose zal bevestigen: in aanwezigheid van een GEU zullen de beelden een lege baarmoeder tonen en kleiner dan het zou moeten zijn in dit stadium. Een massa op het niveau van een eileider kan ook zichtbaar zijn.
  • Een coeliscopie (onder narcose, na een kleine incisie in de navel, een buis met een verlichtingssysteem en een mini-videocamera) zal de diagnose bevestigen.

Een USG zonder het te weten?

  • Het is mogelijk om een ​​buitenbaarmoederlijke zwangerschap te hebben en dat het zichzelf stopt zonder dat de vrouw het beseft. Ze zal dan eenvoudig bloeden en kan denken aan een miskraam. Als dit bij u gebeurt, maak dan een afspraak met uw arts om hem te informeren.

1 2