Zwangerschap

Huid, haar, ogen: 9 tekenen van zwangerschap


Het is niet alleen misselijkheid of borstomvang die toeneemt als tekenen van zwangerschap. Het dragen van een baby is een innerlijke ervaring die over je hele lichaam kan worden gelezen. Hyperpigmentatie, gingivitis, waterretentie, capillaire kwetsbaarheid ... hier zijn 9 tekenen die niet misleiden.

Tintelingen op de borsten

  • Dit is vaak het eerste teken van een zwangerschap. Ze bereiden zich al voor op borstvoeding. Naarmate de maanden verstrijken, worden ze gespannen, harder, de tepelhof wordt groter en donkerder, soms met een tintelend of zelfs trekkend gevoel. Draag een geschikte beha en behoud de elasticiteit van uw huid met een vochtinbrengende crème, zodat uw borsten door hun normale grootte te hervatten hun stevigheid vinden.

Hyperpigmentatie

  • Het is een slechte truc dat je progesteron en oestrogeen speelt, zwangerschapshormonen genoemd. Het zwangerschapsmasker (kleine bruine vlekken op het voorhoofd, wangen, rond de mond) is te wijten aan de stimulatie van de productie van melanine door oestrogenen. Het verschijnt vaak tussen de 4e en de 6e maand en verdwijnt beetje bij beetje na de geboorte (of niet).
  • De beste manier om dit te voorkomen, is uzelf tegen het licht te beschermen. Breng in de zomer een antiradical foundation op volledig scherm en in de winter aan. De verticale bruine lijn die je buik van de schaamstreek naar de navel markeert, soms naar de borst, vervaagt na de bevalling om min of meer snel te verdwijnen, afhankelijk van je aard van de huid.

Gingivitis

  • Gingivitis treft 80% van toekomstige moeders. Je tandvlees is gezwollen, bloedt bij de minste aanraking: deze kwetsbaarheid van de bloedvaten is tijdelijk. Maak een afspraak met de tandarts en poets je tanden goed, omdat tandplak de ontsteking van het tandvlees verhoogt.

Hyperproductie van keratine en talg

  • Je nagels en haar groeien sneller tijdens de zwangerschap. Oestrogenen versnellen secreties van keratine en talg. De eerste betreft voornamelijk nagels, de tweede haar (progesteron gaat de plannen van testosteron tegen, verantwoordelijk voor haarverlies).
  • Je haar profiteert ook van dit hormonale bad. U kunt een boete over uw lippen of armen zien. Alles zal weer normaal worden wanneer testosteron terugkeert naar activiteit.
  • Als je haar zijn volume behoudt tot het einde van je zwangerschap, zijn je nagels verzwakt. Om te voorkomen dat ze breken of splijten, denk aan de verhardende vernis of voedingscapsules (veilig voor je baby).

Waterretentie in het hoornvlies

  • Waterretentie veroorzaakt door overproductie van progesteron, waardoor uw enkels, uw handen en soms uw gezicht opzwellen. de enige manier om de afvoer van weefsel te verbeteren, is door veel water te drinken.
  • Dit vasthouden van water in het hoornvlies verandert de straal van het hoornvlies. Je ogen zien problemen! In de vroege zwangerschap kan minimaal astigmatisme (vervorming van afbeeldingen) worden vastgesteld en in het 3e trimester een kleine bijziendheid (visie veel minder duidelijk). Als je al bijziend bent, kan het erger worden. Daarentegen kan verziendheid (slecht zicht dichtbij) beter zijn. Soms verliest de lens een deel van zijn capaciteit voor accommodatie en sommige kunnen hyperopisch worden. Deze aandoeningen verdwijnen ongeveer twee maanden na de bevalling, meer als u borstvoeding geeft.

1 2