Uw kind 1-3 jaar

Praten met objecten is normaal?

Praten met objecten is normaal?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kind houdt lange toespraken tegen zijn teddybeer, geeft bevelen aan zijn elektrische trein, bedriegt de tafel waarop hij heeft gestoten ... Is het heel normaal dat hij dus de inerte dingen aanpakt?

"Levenloze voorwerpen, heb je een ziel?" Vroeg de dichter Alphonse de Lamartine. Voor uw kind is het antwoord duidelijk. Hoor hem gewoon praten met zijn teddybeer of fluister geheimen tegen zijn kussen om overtuigd te worden. Hij praat met objecten alsof ze het kunnen denken en begrijpen? Dit animistische gedrag is niet alarmerend.

Waarom met objecten praten?

Rond 2-3 jaar oud is je kind van mening dat zijn vertrouwde objecten deel uitmaken van dezelfde wereld als hij. Hij denkt bijvoorbeeld dat zijn teddybeer een andere is dan hij, dus een levend wezen.

  • Meestal richt het zich op objecten waarmee het een bepaalde relatie heeft: zijn dekbed, zijn speelgoed en zacht speelgoed zijn natuurlijk zijn belangrijkste gesprekspartners, maar het is ook gebruikelijk om hem te zien praten met zijn kleine alledaagse voorwerpen, zijn bord, zijn bed, zijn bedlampje ...
  • Het is niet ongewoon dat hij praat met objecten die hem weerstaan ! Een kind zal spontaan geen wastafel vragen tenzij hij er net tegenaan is gestoten. Hij manifesteert dan zijn verlangen naar almacht door krachtig een beroep te doen op 'kwaadaardige zinken!' Een nuttig en praktisch evenement.

Hij praat met objecten? Weet hoe je ernaar kunt luisteren

  • Door naar haar vertrouwde objecten te luisteren, kun je veel lerenp op zijn angsten en zorgen. "Je nam een ​​snoepje zonder mijn toestemming, je zal worden gestraft!" Door zijn teddybeer speelt je kind de scène af die zich net met jou heeft afgespeeld. Hij gaat van slachtoffer zijn naar commandant. Hij kanaliseert zijn agressiviteit en het doet hem goed!
  • Misschien probeert hij je te provoceren ? "Ik ben het niet die grote woorden zegt, het is mijn locomotief." Hij test je reactie na het overtreden van een verboden.

    1 2