Galleries

Ranglijst van jongensnamen 2019

Ranglijst van jongensnamen 2019We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Elk jaar onthult L'Officiel des prénoms de trends van voornamen in Frankrijk. Wat betreft de jongens, Gabriel blijft aan de top van de ranglijst en de namen uit het Oude Testament blijven de ouders verleiden ... We ontdekken?

Rangschikking vastgesteld volgens de official of the first names 2019 door Stéphanie Rapoport en Claire Tabarly Perrin, Ed. First Editions

De lijst met resultaten 2020

Topnamen van 2020

Koninklijke namen

Verboden namen

AL ONZE THEMA'S NAMEN >>

Lees ook: de beste kinderwagens

2019 lijst met jongensnamen (20 foto's)

Topnamen voor 2019: Gabriel

1. Gabriel

Gabriel houdt de top van de tafel na het onttronen van Koning Leo in 2017! Een kracht die het misschien van zijn etymologie bezit, omdat het afkomstig is van het Hebreeuwse Gavar, "de kracht", en El, "God", en zich aldus vertaalt door "God is mijn kracht". In het evangelie is het de engel Gabriël die aan Maria aankondigt dat zij moeder van de Messias zal zijn. Zijn verjaardag: 29 september.

Topnamen voor 2019: Louis

2. Louis

Mooie doorbraak voor kleine Louis (vanwege de geboorte van Prins Louis?)! 7e in 2018, verhuisde hij naar de tweede positie. Van het woord Chlodowig, van het Germaanse bezit, "de glorie" en pruik, "de jager", wordt Louis op 25 augustus gevierd ter ere van koning Lodewijk IX, beter bekend als Saint Louis. Louis was eerst gereserveerd voor koningen en werd in de zeventiende eeuw democratisch, wat niet belet dat hij altijd een naam is die doordrenkt is van geschiedenis.

Topnamen voor 2019: Raphael

3. Rafaël

Vorig jaar verloor Raphael een plaats op de 2e plaats. Uit de Hebreeuwse revisie, "God genas". Aartsengel als Gabriel, Rafaël werd door God naar de jonge Tobit gestuurd om hem aan Sarah, zijn toekomstige vrouw, voor te stellen. Zijn verjaardag: 29 september.

Topnamen voor 2019: Leo

4. Leo

Na zijn eerste plaats in 2016, blijft Léo dit jaar op de 4e plaats. Latijnse leo, wat "leeuw" betekent, het was gebruikelijk in Frankrijk tijdens de eerste eeuwen van onze jaartelling, het is in Italië en de Engelstalige landen dat het werd gebruikt in de vorm Leo, zonder accent ... eerder zijn grote comeback. Deze naam heeft voor patroonheilige Paus Leo I die in 451 aan de Maagd Maria de status van moeder van God erkende. Zijn verjaardag: 10 november.

Topnamen voor 2019: Adam

5. Adam

Een andere plaats won voor Adam in 2019. Afkomstig uit het Oude Testament, betekent Adam in het Hebreeuws "man (gevormd met) rode aarde" en is natuurlijk de naam van de eerste man die op aarde leefde. Zijn verjaardag: 17 juni.

Top jongensnamen voor 2019: Jules

6. Jules

3e in 2018, verliest Jules zijn uitmuntend. Van de Romeinse oulos, "geheel, in de natuurlijke staat", was Julius ook de naam van een beroemde Romeinse familie. Een naam van keizer ... die op 8 april wordt gevierd ter ere van Sint Jules, de eerste Romeinse paus die deze naam in de vierde eeuw koos.

Topnamen voor 2019: Lucas

7. Lucas

Lucas, die al jaren op de tweede plaats staat, bevestigt zijn achteruitgang en staat nu dit jaar op de 7e plaats. Lucas komt uit het Latijn lux, "licht". Voormalige vorm van Luke, auteur van het Derde Evangelie, wordt gevierd met Luke op 18 oktober of met Lucas, Dominicaanse missionaris in Japan van de zeventiende eeuw, 28 september.

Top jongensnamen voor 2019: Maël

8. Maël

Vorig jaar vorig jaar gaat het goed met Mael. Deze naam komt van de Bretonse mael die "de prins, de chef" betekent en wordt gevierd op 13 mei.

Topnamen voor 2019: Hugo

9. Hugo

Vorig jaar vorig jaar staat Hugo één plaats hoger. Afkomstig van de Germaanse knuffel, betekent dit "intelligentie" en is het equivalent van Hugues in Europa. Voornaam illustere in de middeleeuwen, wordt gevierd op 1 april ter ere van Saint Hugues, bisschop van Grenoble, grote verdediger van de armen, die stierf in 1132.

Top Jongensnamen voor 2019: Liam

10. Liam

Liam is in 2016 de top ingegaan en verliest meer terrein. 8 in 2018 staat hij op de 10e positie. De voornaam van Keltische medeklinker, Liam is de Ierse vorm van William, zelf afgeleid van William. Het wordt gevierd op 10 januari met Saint Guillaume, een familielid van de graven van Nevers in het begin van de 13e eeuw, die aartsbisschop van Bourges was.

Topnamen voor 2019: Arthur

11. Arthur

Arthur behoudt zijn plaats vorig jaar stabiel. Afkomstig van de Keltische artos, "beer", of kunst, "steen", roept het natuurlijk de meester van de Ridders van de Ronde Tafel op, koning Arthur die in de vijfde eeuw leefde. Zijn feest: 15 november met St. Arthur die het slachtoffer was van de vervolgingen van koning Henry VIII van Engeland tegen katholieken in 1539.

Topnamen voor 2019: Ethan

12. Ethan

Negende vorig jaar, is Ethan in verval. Verscheen rond 1992 in Frankrijk en komt uit het Hebreeuws etân, wat "constantheid", "stevigheid" betekent. In de Bijbel is Ethan een hoge functionaris van koning Solomon. Het wordt gevierd op 21 januari.

Top Jongensnamen voor 2019: Nathan

13. Nathan

14e vorig jaar, Nathan grijpt een plaats! Van Nathaniel Hebreeuws, wat "God heeft gegeven" betekent, Nathan is de naam van de profeet die de raadgever van koning David was. Het wordt gevierd op 24 augustus met Nathanael, een van de twaalf apostelen van Jezus in de eerste eeuw.

Topnamen voor 2019: Paul

14. Paul

Na het invoeren van de top 20 in 2017 en zijn 12e plaats vorig jaar, raakt Paul zonder stoom. Uit het Latijnse "paulus", klein. Veel heiligen droegen deze naam, waaronder St. Paul, een van de apostelen van Christus. Van Joodse afkomst (zijn naam was Saul in het Hebreeuws), wijdde hij zich aan evangelisatie na het zien van Christus. Zijn verjaardag: 29 juni.

Top Jongensnamen 2019: Tom

15. Tom

Leuke inzending in de top voor Tom! 15e positie direct! Deze verkleinwoord Angelsaksische Thomas werd sinds de achttiende eeuw in Engeland als een volledige naam gebruikt. Zijn verjaardag: 3 juli met Thomas.

Top Jongensnamen voor 2019: Gabin

16. Gabin

Een plaats gewonnen in 2019 voor Gabin. Deze naam komt van het Latijnse Gabinus, wat afkomstig is uit de stad Gabies in Italië en wordt gevierd op 19 februari.

Topnamen voor 2019: Sacha

17. Sacha

Sacha kwam de top binnen in 2014, verloor een plaats in vergelijking met 2018. Van het Griekse alexein, "verdedigen", andros en "man" is de verkleinwoord slaaf van Alexander en een onafhankelijke naam in Frankrijk sinds het begin van de twintigste. Dit is de naam van de zoon van Laurent Delahousse. Het wordt gevierd op 22 april.

Top Jongensnamen voor 2019: Noah

18. Noach

Noah is nieuw voor de top en gaat rechtstreeks naar de 18e. Deze naam komt van het Hebreeuwse woord noah, wat "kalm, rust" betekent. Deze met religie getinte naam herinnert aan de bouwer van de ark, die de mensheid van de vloed heeft gered. De Noach worden gevierd op 10 november.

Topnamen voor 2019: Nolan

19. Nolan

15e vorig jaar, Nolan trekt zich terug en staat onderaan de ranglijst. Het is een Keltische afgeleide van Neil, Niall, wat betekent "de jonge held, de jonge kampioen". Het wordt gevierd op 5 december met Neil of All Saints op 1 november.

Topnamen voor 2019: Aaron

20. Aaron

Nieuw in de top dit jaar! Deze naam komt van het Hebreeuwse "aharon", wat betekent dat degene die komt na of ik zal zingen (de lof van God). Zijn verjaardag: 22 juni.

Ontdekken: