Galleries

2015 voornamen van jongens

2015 voornamen van jongens


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Ook dit jaar behouden Nathan en Lucas hun eerste plaats! Ontdek snel de 20 voornamen jongens die trend zullen zijn in 2015, volgens de lijst van de officiële voornamen (eerste ed), die de voorkeuren van Franse zijnamen van ouders onthult.

Klik op de afbeeldingen om de lijst met voornamen van 2015 te bekijken

Ontdek de 2017 Top

Rangschikking vastgesteld volgens de ambtenaar van de eerste namen 2015, Stéphanie Rapoport, Ed. First Editions

Zie de grafieken voor meisjes

2015 lijst met voornamen jongens (20 foto's)

2015 Nathan Boys Voornamenlijst

1. Nathan

Zijn oorsprong: van HebreeuwsNathanewat betekent "God gaf".
Zijn verhaal: de profeet Nathan was raadgever van koning David. De zeventiende eeuw verspreidde zich in de hele protestantse en puriteinse wereld in de wereld van het Engelstalige christendom. Deze populaire naam in de Verenigde Staten heeft de laatste jaren een enorme stijging doorgemaakt in Frankrijk. Hij was vorig jaar en in 2013 al nummer 1.
Zijn verjaardag: 24 augustus.

Meer over Nathan

2015 Voornamenlijst Lucas-jongens

2. Lucas

Zijn oorsprong: uit het Latijnlux, "het licht".
Zijn verhaal: Lucas is de oude vorm van Luke, auteur van het Derde Evangelie. In feite komt deze naam uit Duitsland, waar kleine Lukas wijdverbreid zijn. Als we alle mogelijke spellingen optellen, inclusief de Italiaanse Luca, is deze naam vandaag nog steeds een van de meest gegeven in Frankrijk. Hij was vorig jaar al 2e, net als in 2013.
Zijn verjaardag: 18 oktober of 27 september.

Meer over Lucas

2015 Leo Boys Voornamenlijst

3. Leo

Zijn oorsprong: uit het Latijn Leeuw, "leeuw".
Zijn verhaal: in de nasleep van Hugo en Théo is de internationale Leo in volle gang en kondigt de zeer waarschijnlijke terugkeer van Leon aan. Ook gegeven in Duitsland, Spanje en Portugal, wordt het op dezelfde manier uitgesproken. Hij was vorig jaar 3e en in 2013.
Zijn verjaardag: 10 november.

Meer over Leo

Awards 2015 jongens-Gabriel voornamen

4. Gabriel

Zijn oorsprong: van HebreeuwsGavar, "de kracht", enEl, "God". Gabriel vertaalt zich dus als "God is mijn kracht".
Zijn verhaal: het was door de engel Gabriel (Jibril in het Arabisch) dat de Koran werd geopenbaard aan Mohammed en hij is het, in het evangelie, die aan de Maagd Maria aankondigt dat zij de moeder van de Messias zal zijn. Hij werd vorig jaar 4e en 6e in 2013.
Zijn verjaardag: 29 september.

Meer over Gabriel

2015 winnaars van Boys-Timéo First Names

5. Timéo

Zijn oorsprong: uit het Grieksschacht, "eer".
Zijn verhaal: Timéo is de Spaanse en Italiaanse vertaling van het Franse Timée. Een van de dialogen van de Griekse filosoof Plato draagt ​​de naam Timaeus. Deze naam is een enorm succes sinds 2006. Het was 5e vorig jaar en 8e in 2013.
Zijn verjaardag: 25 januari.

Meer info over Timéo

2015 winnaarslijst van jongens-Enzo

6. Enzo

Zijn oorsprong: afgeleid van Henry (Enrico in het Italiaans en Heinz in het Duits), uitgevonden door de Germaanse keizer Frederick II, verliefd op Italië.
Zijn verhaal: In 1239 benoemde keizer Frederik II zijn zoon Enzo, koning van Sardinië. Deze dappere luitenant behaalde vele overwinningen. Na zijn nederlaag werd Enzo drieëntwintig jaar verbannen naar Bologna. Deze geletterde man had een enorme invloed op de vroege Italiaanse literatuur. Deze naam is erg populair, het is ook die van de zoon van Zinedine Zidane. Hij was 6e vorig jaar en 4e in 2013.
Zijn verjaardag: 13 juli.

Meer over Enzo

2015 Winnaars van jongens-Louis voornamen

7. Louis

Zijn oorsprong: van het woord Chlodowig, van het Germaanste houden, "glorie", enpruik, "de strijder", deze naam werd vereenvoudigd in Clovis, gelatiniseerd in Clodovico, vervolgens Ludovicus, Frans gemaakt in Ludovic en vervolgens in Louis.
Zijn verhaal: de patroonheilige van de Louis, koning Louis IX, beter bekend als Saint Louis, was een voorbeeld van liefde en moed. Hij stierf in Tunis in 1270 tijdens een kruistocht. Louis was vorig jaar 7e en 5e in 2013.
Zijn verjaardag: 25 augustus.

Meer over Louis

Lijst met voornamen 2015 Raphaël Boys

8. Rafaël

Zijn oorsprong: van HebreeuwsRefael, "God heeft genezen"
Zijn verhaal: Aartsengel als Gabriël, Rafaël werd door God naar de jonge Tobias gezonden om het zicht op zijn vader te herstellen en hem aan Sarah, zijn toekomstige vrouw, voor te stellen om de nakomelingen van Abraham te verzekeren. Deze naam is verder gevorderd, hij was 8e vorig jaar en 12e in 2013.
Zijn verjaardag: 29 september.

Meer info over Raphaël

2015 Winnaarslijst van jongens-Arthur-voornamen

9. Arthur

Zijn oorsprong: van Celticartos, "beer", ofkunst, "steen"
Zijn verhaal: Koning Arthur, meester van de ridders van de ronde tafel, leefde in de vijfde eeuw. Het verhaal van zijn exploits verteld door Chrétien de Troyes maakte hem legendarisch. St. Arthur was ondertussen het slachtoffer van de vervolgingen van koning Henry VIII van Engeland tegen katholieken in 1539. Deze naam is wijdverbreid in landen met Keltische invloed. Als je een fan bent van ridders, zou hij je moeten verleiden. Hij was vorig jaar 9e, beter dan 2013.
Zijn verjaardag: 15 november.

Meer over Arthur

Winnaarslijst 2015 van jongens-Hugo

10. Hugo

Zijn oorsprong: van germainomhelzing, "intelligentie".
Zijn verhaal: St. Hugues, groot verdediger van de armen, was bisschop van Grenoble. Hij stichtte een ziekenhuis, bouwde een brug en hielp Saint Bruno zich te vestigen op de berg Chartreuse. Hij stierf op 80-jarige leeftijd in 1132 na tweeënvijftig jaar in zijn bisdom. Hugo is het equivalent van Hugues in Europa. Beroemde naam in de middeleeuwen, Hugues was ook erg populair in de aristocratie en de hogere middenklasse in de jaren 40. Hugo was 10e vorig jaar en 8e in 2013.
Zijn verjaardag: 1 april.

Meer over Hugo

Top tien jongens-Jules voornamen 2015

11. Jules

Zijn oorsprong: Romeinsoulos, "geheel, in de natuurlijke staat".
Zijn verhaal: de Romeinse keizer Julius Caesar liet sporen van zijn bezetting van Gallië achter, waaronder zijn voornaam. Maar het was pas in de negentiende eeuw dat hij zichzelf oplegde. De Jules schitterden vervolgens op alle gebieden: geschiedenis (Jules Michelet), literatuur (Jules Verne, Jules Renard), politiek (Jules Grévy, Jules Ferry). Hij stond vorig jaar op de 11e plaats en 7e in 2013.
Zijn verjaardag: 8 april.

Meer over Jules

Top tien jongens-Ethan voornamen 2015

12. Ethan

Zijn oorsprong: betekent "constantheid", "stevigheid" in het Hebreeuws.
Zijn verhaal: in de Bijbel is Ethan een hoge functionaris van koning Solomon. Geïllustreerd door de revolutionaire Ethan Allen uit 1775 en actief in de Verenigde Staten, is deze naam de afgelopen jaren een echt succes in Frankrijk. Hij was vorig jaar 12e en 11e in 2013.
Zijn verjaardag: 21 januari.

Meer over Ethan

2015 jongens-Adam lijst met voornamen

13. Adam

Zijn oorsprong: Hebreeuws betekent man (gevormd met) rode aarde.
Zijn verhaal: deze bijbelse naam is die van de eerste man die op aarde leefde. Het werd ook gebruikt als een doopnaam in Ierland, verwijzend naar Adaman (Little Adam) die Iona Abbey leidde. Hij is ook een personage in het stuk As You Like It van William Shakespeare. Adam was 13e vorig jaar en 18e in 2013.
Zijn verjaardag: 17 juni.

Meer over Adam

2015 Nolan jongensnamenlijst

14. Nolan

Zijn oorsprong: deze naam is een mooie afgeleide van Neil wiens etymologie hij deelt,niall, wat betekent "de jonge held, de jonge kampioen".
Zijn verhaal: deze naam heeft zich in Engeland en de Verenigde Staten verspreid voordat hij in Frankrijk in de jaren 70 landde. Hij heeft geen patroonheilige. Nolan vordert, hij was 14e vorig jaar en 19e in 2013.
Zijn verjaardag: 5 december met Saint Neil of All Saints op 1 november.

Meer over Nolan

2015 Tom Topnamen

15. Tom

Zijn oorsprong: Arameestomawat "tweeling" betekent.
Zijn verhaal: Tom heeft veel van zijn bekendheid te danken aan de roman Tom Thumb eerst, Tom Jones en ten slotte aan Uncle Tom's Cabin. Tom en Thom, verkleinwoorden van Thomas, werden sinds de achttiende eeuw in Engelstalige landen als volledige namen gebruikt. In Frankrijk vestigt hij zich als een grote, zelfs als hij zijn doorbraak te danken heeft aan de veelgevraagde Thomas. Hij was 15e vorig jaar en 14e in 2013.
Zijn verjaardag: 3 juli.

Meer over Tom

Lijst met jongensnamen Noah 2015

16. Noach

Zijn oorsprong: Bijbelse naam van Noach, wat in het moderne Hebreeuws "kalm, sereen" betekent, maar de eerste betekenis ervan was "verzoening".
Zijn verhaal: Noach, of Noach, verwijst naar de bouwer van de Ark die, volgens het boek Genesis, de mensheid toestond de zondvloed te overleven. Gebruikt in de Verenigde Staten, verscheen de voornaam Noé in 1990 in Frankrijk, maar ging verder, evenals Noah. Hij was 16e vorig jaar en 15e in 2013.
Zijn verjaardag: 10 november.

Meer over Noah

Top tien jongens-Théo voornamen 2015

17. Theo

Zijn oorsprong: uit het Griekstheos "god" of Germaanstheud, "Mensen".
Zijn verhaal: Er waren waarschijnlijk veel Theophiles, Theodule, Theophanes, Theobalds, die door de eeuwen heen dit verkleinwoord kregen. Sinds de jaren tachtig is Theo een volledige naam geworden. De gelegenheid om eraan te herinneren dat er een heilige Théo (of Théau) is, discipel, in de zevende eeuw, van heilige Eloi. Théo was 17e vorig jaar en in 2013.
Zijn verjaardag: 7 januari.

Meer info over Théo

2015 Winnaarslijst jongens-Sacha-voornamen

18. Sacha

Zijn oorsprong: uit het Grieksalexein, "verdedigen", enAndros "Man".
Zijn verhaal: gemengde voornaam, Sacha is de verkleinwoord slaaf van Alexander. In Frankrijk is het een onafhankelijke naam sinds het begin van de 20e eeuw. Het dankt zijn naam aan de acteur en auteur Sacha Guitry, evenals de zanger Sacha Distel, wiens naam een ​​erfenis was van zijn Russische oorsprong. Sacha heeft zich bij de hitlijsten gevoegd, al op de 18e plaats.
Zijn verjaardag: 22 april.

Meer over Sacha

Maël boys voornamenlijst 2015

19. Maël

Zijn oorsprong: Breton Mael wat betekent "de prins, het opperhoofd".
Zijn verhaal: St. Mael was de neef van St. Patrick die, samen met andere Ierse monniken, Armorica kwam evangeliseren in de zesde eeuw. Dit is de reden waarom verschillende Bretonse dorpen zijn naam dragen. Als het vrouwelijke lang de overhand heeft gehad op het mannelijke, triomfeert Mael vandaag in de gelederen van jongens. Hij werd 13e in 2013 en 19e vorig jaar.
Zijn verjaardag: 13 mei.

Meer over Maël

2015 Mathis Boys voornamenlijst

20. Mathis

Zijn oorsprong: afgeleid van Matthew, uit het HebreeuwsMattai "cadeau, geschenk", enYah "God."

Zijn verhaal: Mattheus, de belastingontvanger van Galilea en een van de twaalf apostelen, volgde Jezus getrouw en noteerde zijn woorden precies om het eerste evangelie te baren. De afgeleide, Mathis, werd gedreven door het succes van de eerste namen in "is" (Loris, Yannis). Hij was 20e vorig jaar en 16e in 2013.
Zijn verjaardag: 21 september.

Meer over Mathis

Rangschikking vastgesteld volgens de ambtenaar van de eerste namen 2015, Stéphanie Rapoport, Ed. First Editions

 

Ontdekken:Opmerkingen:

 1. Torisar

  Ik ben het ermee eens, dit uitstekende idee is trouwens nodig

 2. Beadwof

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - ik heb het erg druk. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker mijn mening over deze kwestie geven.

 3. Truman

  Dit is echt een farce, een soort van

 4. Prewitt

  Sorry, maar ben zeker niet alles. Zijn er andere variaties?

 5. Maujar

  Uitstekende boodschap feliciteert))))))

 6. Raibeart

  Leren lezen

 7. Mebei

  Je praat over het essentiële

 8. Hesperos

  Deze nogal waardevolle boodschapSchrijf een bericht