Zwangerschap

Ovulatie, de juiste timing

Ovulatie, de juiste timing


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wil je een kind? Om je kansen te verbeteren, is het aan te raden zoveel mogelijk je ovulatieperiode te kennen. Ons advies om het te herkennen en te berekenen.

De ovulatieperiode, wat is het?

 • Tijdens het eerste deel van de menstruatiecyclus ontwikkelt zich gedurende enkele dagen een eicel (toekomstige eicel) in een follikel ("kleine zak" aanwezig op de eierstok). Eenmaal volwassen, wordt het uit de follikel verwijderd: dit wordt ovulatie genoemd.
 • Het vrijgegeven ei gaat vervolgens in de eileider, wachtend op een mogelijke bevruchting. De levensduur van het ei is zeer beperkt: meestal, als het niet binnen 24 uur wordt bevrucht, verdwijnt het ...

Verwar ovulatieperiode en vruchtbaarheidsperiode niet

 • De periode van vruchtbaarheid komt overeen met het moment van de cyclus waarin uw kansen om een ​​baby te maken maximaal zijn. Gezien de gemiddelde levensverwachting van spermatozoa in de eileider (4-5 dagen) en die van de eicel, wordt de vruchtbaarheidsperiode beschouwd als 5 dagen (4 dagen vóór de eisprong). + de volgende 24 uur).

Hoe de ovulatiedatum berekenen?

 • Ovulatie vindt 14 dagen vóór het einde van uw cyclus plaats (dat wil zeggen 14 dagen vóór het begin van uw volgende menstruatie). Het is daarom gemakkelijk om te berekenen of u zeer regelmatige cycli hebt ... De "standaard" van referentie is de 28-daagse cyclus, waarin de eisprong plaatsvindt op de 14e dag. Maar of u nu korte (bijv. 25 dagen) of lange (bijv. 30 dagen) cycli hebt, de berekening blijft hetzelfde: gewoon 14 aftrekken. Voor een cyclus van 30 dagen moet de ovulatie bijvoorbeeld vindt normaal plaats op de 16e dag na de eerste dag van de menstruatie.
 • Enige probleem: deze berekeningsmethode verliest zijn effectiviteit als u, zoals veel vrouwen, onregelmatige cycli hebt ... Dan blijven er twee oplossingen: de eerste is om een ​​urinaire ovulatietest te gebruiken die in apotheken wordt verkocht. Zeer betrouwbare ovulatietests reageren op hoge niveaus van LH (Luteïniserend hormoon) hormoon, dat van nature toeneemt in de dagen vóór de eisprong. Wat betreft de tweede oplossing, deze bestaat uit het vertrouwen op de waarschuwingssignalen van ovulatie ...

Wat zijn de tekenen van ovulatie?

 • Een toename van het libido. Sommige vrouwen zien hun libido stijgen in de dagen vóór de eisprong. Een fenomeen gerelateerd aan hormonen.
 • Gevoelige borsten en gezwollen. Tijdens de ovulatie kunnen de borsten zwaarder en gespannen worden ... Ze zijn ook gevoeliger voor stimulatie. Nogmaals, hormonen spelen een rol.
 • Een variatie van de lichaamstemperatuur. Om je ovulatieperiode te kennen, kun je ook elke dag je temperatuur meten: na de ovulatie, de temperatuur stijgt scherp, in het algemeen boven 37 ° C tot het einde van de cyclus. Deze techniek, de "temperatuurcurve" genoemd, is echter niet erg handig om van tevoren je ovulatieperiode te weten, tenzij je het maandenlang oefent en dat je cycli niet te onregelmatig zijn ...
 • Dikkere witte verliezen. Een andere optie, niet erg "glamoureus", maar sneller om popur in te stellen om te weten of je ovuleert: onderzoek regelmatig je baarmoederhalsslijm (het is de "factureringsmethode"In de dagen voorafgaand aan de ovulatie verandert het cervicale slijm om het sperma gemakkelijker toegankelijk te maken voor het ei: het is dan veel dunner dan normaal en de consistentie ervan is vergelijkbaar met die van eiwit.
 • Buikpijn Tijdens de ovulatie kunnen sommige vrouwen buikpijn ervaren.Opmerkingen:

 1. Payton

  Mocht je het je op een valse manier vertellen.

 2. Awad

  U lijkt op de expert)))

 3. Kihn

  Pardon, de zin wordt weggenomen

 4. Kazikasa

  And there are other deregistrations?

 5. Aten

  het sympathieke berichtSchrijf een bericht