Je kind 3-5 jaar

We testen ons smaakgevoel met appels

We testen ons smaakgevoel met appelsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Weet je dat er duizenden appelrassen op de wereld zijn? Koop er vier of vijf en speel een spelletje met je kind. Het doel van het spel? Leer ze te herkennen naar smaak, ogen dicht.

Drie spellen rond de appel

  • 1. Alles op de markt met uw kinderen. Gewoon om appels te kopen! Het idee is leuk, toch? Sommige kraampjes bieden dat trouwens niet of bijna niet aan. Op dit moment vind je de Elstar, de Jonagold. Fris en sappig, ze maken deel uit van de "geur". In de mand leg je ook "hebzuchtig", Goudgeel kuiken of Royal Gala. En dan om een ​​Oma te veranderen, die helemaal groen is. Laat je kind zien hoe anders ze in het oog zijn, omdat de naam soms leuk is: doe een pirouette in de mand, gewoon voor zijn grappige naam!
  • 2. thuis. Neem een ​​bord per appel en snijd elke appel in kleine plakjes, bij voorkeur met de schil. Plaats een post-it op elk bord om de variëteit te identificeren. Proef ze, vergelijk. Zet woorden op je gevoelens: "Ah ja, je hebt gelijk, deze appel prikt ogen, het is oma, de meest zure!"
  • 3. En nu met je ogen dicht!Laat je kind zijn ogen sluiten en geef hem een ​​kleine reep appel. "Bravo, je herkende, het is de Golden, zoet en zoeter!" Na de wedstrijd is er meer om een ​​taart of appel slippers allemaal samen te doen.

Agnes Barboux

Deel uw goede vrijetijdsideeën met ouders op onze Vrije tijd forum.