Uw kind 1-3 jaar

We testen de positieve discipline!

We testen de positieve discipline!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Op een dag moet u geconfronteerd worden met veel mogelijk conflicterende situaties met uw kind. Positieve discipline kan je helpen ze onschadelijk te maken. Het advies van Béatrice Sabaté, psycholoog en specialist van deze educatieve aanpak.

In de ochtend weigert hij gekleed te zijn

  • Als je haar broek wilt aantrekken, verandert je peuter in een echte paling om te ontsnappen. Zodra je een sok aantrok, trok hij hem uit. Elke ochtend is het dezelfde gang en je staat regelmatig op het punt van een zenuwinzinking!

Hoe het spel te kalmeren?

  • Positieve discipline biedt u hier een zeer effectief hulpmiddel: de constructie van een routine. Dit is om, in samenwerking met uw kind, een protocol voor te stellen dat hij zal volgen om zich aan te kleden en dat elke ochtend hetzelfde zal zijn. Om hem volledig met deze aanpak te associëren, geef hem keuzes: hij kan een beslisser zijn. "Geef je er de voorkeur aan dat ik je kleding één voor één aantrek als je je aankleedt of dat je ze in de vorm van een man op je bed hebt?" "Voor puistjes, wilt u er liever alleen voor zorgen of help ik u?"

Waarom is dit de juiste oplossing?

  • Als uw kind veel betrokken is geweest bij het ontwikkelen van zijn routine, is het minder waarschijnlijk dat hij dit later zal betwisten. Het zal voor hem een ​​repetitief en geruststellend kader zijn waarin hij wil zinken. Hij zal niet langer in een ongemakkelijke situatie verkeren waarin een almachtige volwassene hem min of meer met geweld aankleedt, maar in een vrijwillige actie.

'S Avonds staat hij tien keer op na het slapengaan

  • De regel ligt om 20.00 uur in bed! Maar uw kind hoort het niet op die manier en vindt duizend excuses om soms tot 21 uur op te staan. Al je feesten zijn verspild, je wilt hem.

Hoe het spel te kalmeren?

  • Uw kind moet mogelijk het bedtijdritueel met hem opnieuw bezoeken en opnieuw definiëren wat hij nodig heeft om het moment van scheiding voor het donker te verzachten. Hiervoor gebruik je een stevig en zorgzaam kader, een van de pijlers van positieve discipline.
  • Stevig, omdat uw onderhandelingen er altijd voor zullen zorgen dat uw volwassen interesses worden gerespecteerd. Welwillend, omdat u de behoeften van uw kind zult horen.
  • Hij beweert dat je naast hem naar bed gaat tot hij in slaap valt? Dit is niet verenigbaar met de nodige stevigheid: u moet tijd doorbrengen met uw echtgenoot. Maar u kunt bijvoorbeeld aanbieden om vijf minuten te blijven. "Wil je gedurende deze vijf minuten dat ik zing of naar je muziek luister?" Je zult ook voorzichtig zijn om uit te leggen wat er zal gebeuren als het ritueel niet wordt gerespecteerd: "Als je opstaat, leg ik je terug in bed, zonder een woord, zonder een knuffel." Op voorwaarde natuurlijk dat we ons aan dit scenario houden!

Waarom is dit de juiste oplossing?

  • Je biedt keuzes aan je kind, binnen een stevige setting. Er gaat niets boven hem om hem veel "opmerkzamer" te maken dan wanneer je hem een ​​ritueel zou hebben opgelegd dat helemaal vastzit, terwijl je hem geruststelt dankzij de onwrikbare kant van het frame en de voorspelbaarheid van het antwoord in geval van overtreding.

Volgende pagina: hij wil alleen pasta!

1 2