Keuken

De vijg

De vijgWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De vijg, een vrucht die rijk is aan voordelen, niet zo calorisch als men zou denken en die zich leent voor meerdere verenigingen voor het geluk van iedereen. Ontdek de voordelen en alles wat u moet weten om het correct te kiezen en te behouden.

De vijg in detail

  • Goed voorzien van koolhydraten (13%) en relatief redelijk in calorieën als je er geen misbruik van maakt (2 verse middelgrote vijgen, dwz 100 g, breng slechts 60 kcal), zoals de appel. Let op, droog, het bevat meer: ​​250!
  • De vijg onderscheidt zich door zijn rijkdom aan mineralen, vooral calcium, kalium en magnesium. Het bevat ook sporenelementen zoals ijzer.
  • Aanstaande moeders die lijden aan constipatie zullen effectieve hulp vinden, dankzij de aanwezigheid van talrijke vezels (2,3 g per 100 g) en zaden met zuiverende effecten. Kies het rijp.

Fig, koopgids

  • De verse vijgen staan ​​meestal op kraampjes van juni tot november. Het wordt verbouwd in het zuiden van Frankrijk, maar ook in Bretagne.
  • Op het moment van aankoop plan 3 prachtige vijgen per persoon voor het maken van een dessert.
  • Geef de voorkeur aan vlezige vruchten, met een stevige staart, gerangschikt in dozen met honingraat die ze beschermen tegen schokken.

1 2


Video: De vijg mediterraanse lekkernij (Augustus 2022).