Welzijn

De familie, een veilige gok voor de Fransen

De familie, een veilige gok voor de Fransen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een Ipsos-onderzoek onthult dat de Fransen worden getroffen door het gebrek aan tijd doorgebracht met hun geliefden. 74% wil meer tijd aan hun gezin kunnen besteden.

De familie, een echte harde kern

  • 81% van de Fransen denkt de tijden die ze verkiezen zijn die doorgegeven met hun familie. Een trend die door de crisis is bevestigd: ze vinden in hun huis veiligheid en solidariteit in een moeilijkere economische en sociale context dan voorheen.
  • Dus 38% van de Fransen schat dat ze de afgelopen vijf jaar dichter bij hun ouders zijn geweest, vergeleken met 20% die vinden dat ze bij hen zijn weggegaan.
  • Als 19% van de ondervraagde personen vertrouwt om te argumenteren regelmatig in hun huizen belet niet dat het gezin het meest bevredigende deel van hun leven is.

Speciale gelegenheden gedeeld met familie

  • 39% van de respondenten geniet vooral van tijd doorbrengen met familie bij speciale gelegenheden, of het nu feesten, verjaardagen of speciale uitjes zijn ... Tijdens deze momenten willen ze vooral vreugde en emotie delen.

Sommige spijt ...

  • Als het gezin een centrale plaats inneemt in het leven van de Fransen wil 74% meer tijd aan hun gezin kunnen besteden, wat niet altijd gemakkelijk is.
  • Ten slotte had 73% van de respondenten het leuk gevonden deel meer dingen met hun ouders toen ze kinderen waren.

Stéphanie Letellier

* Februari 2011.

En wat denk jij? Deel uw ervaringen en vragen op ons Family Life Forum.


Video: Dora And The Lost City Of Gold (Mei 2022).