Galleries

We adopteren thuis een mooie vlinder

We adopteren thuis een mooie vlinder


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Hoe zit het met het adopteren van wat vlinders thuis. Origineeler dan een hondje en minder rommelig. En vooral veel kortstondiger, want zodra de rupsen zijn getransformeerd, zal het nodig zijn om ze weg te laten vliegen. Een goede manier om de levenscyclus te ontdekken door in een handomdraai een kas te maken.

Cécile Dard

We adopteren thuis een mooie vlinder (7 foto's)

Je hebt nodig:

- Rupsen (te vinden in de brandnetels van tuinen die plaats bieden aan maximaal 5 verschillende soorten rupsen of om te kopen op www.eveiletjeux.com.
- Keuze van gebladerte: brandnetel, liguster, castor, kersenlaurier of lila
- Een grote fles water van 5 liter
- Absorberend papier
- katoen
- Een kenmerk
- Een mes of schaar
- Scotch-stof of erg plakkerig
- 1 pot glazen yoghurt

Maak de kas klaar

Doorboor de kurk en de fles met veel kleine gaatjes om de toekomstige vlinders te laten ademen. Snijd vervolgens een brede deur aan een van de zijkanten, zorg ervoor dat u een gevoel van opening kiest volgens de strepen van de fles, zodat de deur gemakkelijk kan worden gearticuleerd. Plaats vervolgens een klein stukje Scotch als een slot om te sluiten.
Raad +: Je kunt een grote plastic doos nemen die je opoffert door kleine gaten te boren als je geen fles water van 5 liter hebt.

Behuizing

Bekleed de onderkant van de fles met papieren handdoekjes en plaats de bladerentakken onderaan.

Installeer de bewoners

Installeer vervolgens de kleine rupsen voorzichtig door ze op hun oorspronkelijke bladeren te verplaatsen, raak ze nooit aan, ze zijn erg kwetsbaar.
Wacht op de vervelling en zorg ervoor dat de bladeren vers en talrijk blijven.
Je kunt de bladeren heel licht met water besproeien, maar pas op dat je niet te veel zet, het water kan dodelijke diarree geven aan de rupsen. Zorg er ook voor dat u de kas niet onder de zon plaatst, het natuurlijke licht van de kamer is voldoende.
Raad +: Als je merkt dat een rups niet groeit zoals de anderen, kun je hem terug in het wild zetten, hij kan ziek zijn en al zijn vriendinnen besmetten.

Verplaats de grote rupsen

Na twee vervellingen zijn de rupsen hebzuchtig, het is noodzakelijk om te zorgen voor de hoeveelheid beschikbare bladeren.
Plaats de stengels van gebladerte in een kleine pot yoghurt waarin je katoen gedrenkt in water hebt om de versheid van de bladeren te behouden.
Laat de potten in de kas.

Al snel een mooie vlinder ...

Op een dag eten de rupsen niet meer en beginnen ze hun cocons aan de bladeren te weven. Ze veranderen in pop in één tot twee weken en worden prachtige vlinders die dan snel loslaten.

Boeken om te begrijpen

Buddy voor kleine dieren, Milan Youth, 23,50 €, te koop bij www.editionsmilan.com.