Welzijn

Adoptie, hoe werkt het?

Adoptie, hoe werkt het?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In Frankrijk zijn er twee verschillende rechtsvormen waarmee koppels een kind kunnen ontvangen om een ​​gezin te stichten: volledige adoptie en eenvoudige adoptie. De verklaringen van Carole Pascarel, advocaat aan de balie van Parijs, specialist in familierecht (echtscheiding, filiation, kinderen, huwelijksvermogensstelsels, erfrecht).

Algemene voorwaarden voor adoptie

 • In Frankrijk zijn bepaalde voorwaarden vereist om een ​​kind te adopteren. Als de adoptant single is, is hij jonger dan 28 jaar oud. Wanneer de adoptieaanvraag afkomstig is van een echtpaar, moet deze minimaal 2 jaar zijn geweest, tenzij beide echtgenoten ouder zijn dan 28 jaar.
 • Wat betreft het te adopteren kind, hij moet jonger zijn dan 15 jaar en op het moment van adoptie ten minste 6 maanden in het huis van de adoptant zijn ondergebracht. Als hij ouder is dan 13, moet hij persoonlijk instemmen met de adoptie.
 • De goedkeuringsprocedure bestaat uit 2 stappen. De eerste is het verkrijgen van een goedkeuring, die zal worden afgegeven na evaluatie van de opvangvoorwaarden op gezins-, onderwijs- en psychologisch niveau. Het is daarom raadzaam om zich te richten tot de algemene raad van het departement van de woonplaats van de adoptieouders (sociale bijstand voor de kindertijd). Vervolgens, wanneer de goedkeuring is verkregen, is het noodzakelijk om een ​​verzoek in te dienen bij de High Court (TGI) om het goedkeuringsarrest plenair of eenvoudig te verkrijgen.

Goedkeuring door de plenaire vergadering

 • Als onderdeel van een volledige adoptie worden de banden met de familie van herkomst verbroken. Het geadopteerde kind verwerft een nieuwe filiation die de originele vervangt. Er wordt een nieuwe geboorteakte vastgesteld en het ouderlijk gezag wordt exclusief en integraal overgedragen aan de adoptieouders.
 • De initiële familienaam van het geadopteerde kind wordt vervangen door die van de adoptieouder (s). Wanneer een van hen de Franse nationaliteit heeft, verkrijgt het geadopteerde kind dus automatisch die nationaliteit.
 • Als onderdeel van een adoptie door één persoon, als hij later trouwt, kan zijn echtgenoot het kind adopteren. In dit geval is de leeftijd (28 jaar) niet vereist, noch de aanvraag voor goedkeuring, noch de opvang van het kind gedurende ten minste 6 maanden. Anderzijds moet het leeftijdsverschil tussen het kind en de echtgenoot minstens 10 jaar zijn (afwijkingen zijn mogelijk).

1 2


Video: Adopteren, liever niet meer? NOS op 3 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Faulrajas

  Naar mijn mening is dit een interessante vraag, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we tot het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.

 2. Zelig

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. We zullen het bespreken.

 3. Kasho

  Moet je vertellen.

 4. Fabio

  Ik druk dankbaarheid uit voor de hulp in deze vraag.

 5. Dotaxe

  Daarin zit iets. Duidelijk, hartelijk dank voor de informatie.

 6. Walcot

  I congratulate, remarkable thoughtSchrijf een bericht