Je baby 0-1 jaar

De diversificatie onder leiding van het kind, een goed idee?

De diversificatie onder leiding van het kind, een goed idee?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In het Verenigd Koninkrijk trekt een fenomeen steeds meer ouders aan: de autonome diversificatie onder leiding van het kind of DME. Het principe: plaats een bord voor de baby en laat het los, zonder ooit in te grijpen. Wat is er nodig om te denken?

  • Voor een baby diversificatie van de voeding wordt aanbevolen tussen 4 en 6 maanden. Puree, vlees, vis en zelfs de meest bekende allergene voedingsmiddelen (eieren, vis, exotisch fruit, noten, pinda's en selderij) moeten tijdens deze periode worden gepresenteerd om de smaak van het kind te wekken en vooral om de risico's van allergieën later.
  • Een aanbeveling die sommige ouders lijken te willen bevrijden van het voordeel van de "autonome diversificatie onder leiding van het kind (DME) Het principe: op zijn bord vast voedsel op de leeftijd van 6 maanden aan zijn baby aanbieden, zodat hij kan kiezen wat hij wil eten, met zijn vingers, en in geen geval mag de ouder tussenbeide komen. Het resultaat: baby's bedekt met aardappelpuree die eten wat ze willen
  • Dit fenomeen, geïnitieerd door een Engelse verpleegkundig auteur van een boek over het onderwerp in 2008, vindt meer en meer echo bij jonge Engelse ouders, overgehaald om het wonderrecept te nemen voor hun kind om alles te eten. De lessen zijn zelfs begonnen in Londen om hen de basis te leren ...

DME: Progress of fad?

  • Maar wat moeten we dan denken? Voor Patrick Tounian, hoofd van de kinderartsafdeling van het Armand-Trousseau-ziekenhuis in Parijs, is dit fenomeen gewoon "gedurfd": "Deze methode is niet gebaseerd op wetenschappelijke gegevens, ik zie niet hoe Dit is een stap voorwaarts: als het kind voedsel kiest, zal dit waarschijnlijk alleen het voedsel nemen dat hem gelukkig maakt en zich dus beperken tot het introduceren van nieuw voedsel. zeggen dat hoe eerder een peuter in contact komt met verschillende voedingsmiddelen, hoe minder allergische manifestaties hij later zal hebben. Het tweede probleem is het risico van een verkeerde route omdat het kind te veel vast voedsel kan innemen Tot slot begrijp ik niet waarom zijn kind de helft van het voedsel op hem en op de muren moet leggen en het daarna moet douchen omdat het bedekt is met wortels ... "

Stéphanie Letellier


Video: The Wolf Of Wall Street (Juni- 2022).