Je kind 3-5 jaar

Verdrinking: wat te doen?

Verdrinking: wat te doen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De zomer is een goed moment om te verdrinken! Een op de twee verdrinkingen treedt op tussen juni en september. Om ze te vermijden, is het belangrijk om de elementaire regels van voorzichtigheid te respecteren ... maar ook om de goede gebaren voor een verdrinkend kind te kennen.

Verdrinking: kijk uit voor paniek

  • De ernst van een verdrinking is te wijten aan de vertraging van de ontdekking en de aanvankelijke, frequente paniek, die voorkomt dat de entourage onmiddellijk de reddende gebaren uitvoert. Maar weet dat de strijd om verdrinking op de grond plaatsvindt. Begin ook vanaf de repêchage met de eerste opluchtingsgebaren en ontspan je inspanningen niet tot de komst van de hulp (Samu of brandweer).
  • Als je in de aanwezigheid bent van een verdrinkend persoon, haal ze dan zo snel mogelijk uit het water en begin, afhankelijk van hun toestand, met de reddingsacties. Verschillende situaties kunnen zich voordoen.

Red gebaren terwijl u op hulp wacht

  • Het kind is bij bewustzijn en ademt spontaan: trek zijn kleren uit, droog hem energetisch zonder te wrijven, bedek hem dan met een deken om hem op te warmen door hem op zijn zij te leggen. Een medisch consult zal noodzakelijk zijn.
  • Het kind is bewusteloos en ademt niet of zeer onregelmatig, maar met een effectief hart (u ziet de slagen goed), is hij bleek of cyanotisch: leg het op uw buik met uw hoofd op uw zij en drie of vier keer in uw rug en nieren voordat u het op uw rug draait om de maximale hoeveelheid water die u heeft ingeslikt of ingeademd te elimineren. Begin mond-op-mond terwijl u wacht op het noodrelais.
  • Het kind bevindt zich in een coma en een cardiopulmonale arrestatie: dezelfde houding hebben door altijd een externe hartmassage te associëren totdat er hulp komt.