Welzijn

Eten: stop met verspillen!

Eten: stop met verspillen!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens een onderzoek gepubliceerd door Le Parisien, gooit elke Fransman gemiddeld 20 kg voedsel per jaar in de prullenbak. Een verspilling die elk jaar 1500 € kost voor elk huishouden en die kan worden verminderd door bepaalde gedragingen te wijzigen.

Beter om te eten!

  • Volgens het Parijse onderzoek, in Frankrijk, elk jaar elke inwoner gooide 16 yoghurt, 33 bananen, 12 cirkeldiagrammen, 41 gehakte steaks, 10 gekookte gerechten en 12 pastapakketten, in totaal 20 kilogram voedsel.
  • Een echt wanbeheer met als eerste oorzaak de overvloed aan consumptie! Als ze gaan winkelen, worstelen veel Fransen met de verleiding om te veel te kopen.
  • Hun koelkast is vaak gevuld met voedsel dat ze niet altijd hebben de tijd om te consumeren omdat de vervaldatum (DLC) is overschreden.
  • Deze voedselverspilling is niet zonder economisch gevolg, omdat het voor elk huishouden 1500 € per jaar zou kosten.
  • Dit vormt ook een echt ecologisch probleem, aangezien dit op internationaal niveau wordt beschouwd 50% van het voedsel komt in de vuilnisbak terecht, terwijl de wereldlandbouw bijna 75% van het water in de wereld verbruikt ...
  • Volgens experts in duurzame ontwikkeling is het door onze consumptiegewoonten opnieuw op te leiden door eenvoudige acties: boodschappenlijsten maken, in redelijke hoeveelheden kopen, rekening houden met de houdbaarheid van producten, consumeren voordat ze zijn verouderd ... dat dit afval beperkt kan worden.

Frédérique Odasso

Vind ook onze artikelen Bespaar geld.