Galleries

Onze selectie kinderboeken 5-8 jaar

Onze selectie kinderboeken 5-8 jaar


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bekijk de diavoorstelling

Het is vaak moeilijk om te navigeren tussen alle boeken die regelmatig verschijnen. Vertrouw op onze selectie om u te helpen bij het kiezen van boeken voor uw jonge lezer.

Onze selectie van kinderboeken 5-8 jaar (26 foto's)

Vanaf 6 jaar: het huis in kleine blokjes

In een verzonken stad herbouwt een oude man een huis op het vorige telkens als het water zijn vloer bereikt. Op een dag laat hij zijn werktuigen op de bodem van de zee vallen en duikt ze, om ze te halen, in zijn herinneringen ... Deze delicate fabel met zeer Japanse charme spreekt van weerstand, geheugen, leven.
Kunio Katô en Kenia Hirata, ed. Nobi Nobi, 14,21 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 7 jaar: Lili is malpolie

Maar wat brengt hem naar Lili ?? Ze zegt niet langer hallo, drukt al haar gedachten uit met het risico kwetsend of onbeleefd te zijn. Maar op de dag dat ze van een verjaardagsfeest wordt afgezet, begrijpt Lili dat je je houding moet veranderen ... leven en humor zoals altijd met deze veelgeprezen collectie jonge lezers ?!
Door Dominique de Saint Mars en Serge Bloch, Calligram, 4,66 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 6 jaar: The Warrior Chickens

Je moet nooit op jezelf neerkijken! Prachtig verhaal geïnspireerd door een Afrikaans verhaal, vol plezier en tederheid. De vrolijke lay-out en de heckling typografie ondersteunen de tekst met talent. Kippen zijn allebei belachelijk, nogal "lelijk" maar vriendelijk.
Een verhaal verteld door C. Zarcate, ziek. E. Balandras, Syros, Album Storytellers, Medium oren, € 11,40.
Waar het te vinden?

Vanaf 6 jaar: La Vie de Papa, gebruiksaanwijzing

Alles, je weet alles over de vader van deze kleine jongen. Zijn kleine muziek wanneer hij zich scheert, zijn doe-het-zelf-grot, zijn keuken als chef, zijn manier van haten ... een tekstmakend, vol poëzie en fijn geïllustreerd.
Door T. Scotto, Actes Sud Junior, € 7,32.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: The Convive zoals het hoort

Zit hij aan tafel? Deze grote handleiding, opzettelijk verouderd, helpt je kleine varken om goede manieren te bestuderen, met behoud van zijn humor ?! U vindt een catalogus met "fouten?" crescendo malotru (die bijvoorbeeld de neus in zijn gerecht eet) naar het vuile wezen (die op zijn mond kauwt of zijn bord likt?!).
Door Philippe Dumas, The School of Leisure, € 5,32.
Waar het te vinden?

Vanaf 6 jaar: The Big Lady en de kleine jongen

Wat verbergt de Grote Dame in haar ruime kleren, in haar grote tassen? Is ze een ogress? De illustrator creëert een omgeving waarin de emoties van de jongen zich ontvouwen met kracht, met behulp van donkere tonen, smelten en spelen met kadreren. De transparanten versterken verder de dubbelzinnigheid van de perceptie van het kind.
Door G. De Kockere, trans. D. Cunin, Rouergue, ziek. K. Vermeire, € 16,44.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: bezoek aan de dierentuin

Met dit gigantische alfabet vol kleppen en kleppen kan je kleine ontdekkingsreiziger ook een van de vier kleurencircuits volgen: groen voor de silhouetten, rood voor de schreeuw van de dieren, enz.
Door Pittau & Gervais, Gallimard Jeunesse Giboulées, € 20,30.
Waar het te vinden?

Vanaf 7 jaar: Waldo en de mysterieuze neef

Als Waldo, de beer die in het bos woont, zich aan de rand van de zee bevindt, is het om zijn buurman het konijn te helpen dat een mysterieuze brief van een mossel ontving die zegt dat hij zijn neef is ... De naïviteit van Waldo wordt alleen geëvenaard door zijn vriendelijkheid en de dialogen zijn hilarisch. Een beetje lezen, heerlijk in beeld gebracht door de auteur.
Door C. Valckx, The School of Recreation, Fly, 7.79 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 6 jaar: het is zoveel liefde als ik je stuur

Een album met teksten en kleurenfoto's die ons uitnodigen om de jeugdherinneringen van een vader met zijn dochter te delen. De afbeeldingen moedigen mijmering aan, suggereren afwezigheid of aanwezigheid. We worden geraakt door de kracht van deze link, door de aandacht voor de kleine dingen in het leven, voor de schoonheid van de natuur. Wat een cadeau!
Door C. Irwin, MeMo, 15,20 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 7 jaar: het boekje van de eerste 100 keer

Eerste kus, eerste straf op school ... deze stukjes uit het kinderleven zijn getekend met humor en tederheid. Waar ze ronduit hilarisch worden, is wanneer ze elkaar voor de tweede keer vergelijken! Een tandem-tekst / illustratie die elke pagina raakt en uw kind zal verrukken dat zijn gevoel voor humor verfijnt.
Door S.Daniel en R. Badel, Sarbacane, 13,21 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: hier ben ik

Er was eens een familie katten, onwelkom voor hun vissersburen. Ze gooien het laatste nest op zee. Slechts één kitten, degene die het verhaal vertelt, zal overleven. Nauwkeurige, realistische, felle weergave van een gevecht om terug te keren naar het leven en na een lange reis de zoetheid van een huis te vinden. Over een zelfbiografische inhoud ,? een album van de grote F. K. Waechter waar kunst triomfeert over barbarij.
Door F. K. Waechter, trans. H. Christophe, MeMo, 16 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 6 jaar: Baba Yaga

Ga Baba Yaga, Little Girl-klas, blader door de pagina's ... Je kunt een ongelukkig meisje zijn en eindelijk geluk vinden. Het enorme formaat brengt ons allemaal daar in Rusland en laat de illustratie floreren. Een mooi beeld dat best geschikt is voor kinderen zonder ooit kinderachtig te zijn. Mooie heruitgave. Een echt geluk voor iedereen.
Door N. Teffi, trad. F. Morvan, ziek. N. Parain, MeMo, € 22,30.
Waar het te vinden?

Vanaf 6 jaar: liefde is gek

Wat is de ideale liefde? En platonisch? En het verdriet? Een gedetailleerd overzicht van alle liefdesstaten, uitgevoerd met een pak slaag door drie kleine muizen die een goed gevoel voor het feest hebben. Een schattig boek!
Door Nadja, Rivages, 19,95 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: het badpak

Je kleine lezer hoeft niet 8 jaar te wachten als de held om een ​​emotionele vakantie met zijn grootouders te beleven. Voor hem de teleurstellingen en het geluk met de neven, de vrijheid zonder zijn moeder, het grote en kleine gedoe (het badpak te groot, ouch) ...
Door C. Moundlic en O. Tallec, Flammarion, Father Castor, 12,83 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 7 jaar: Kleine zoutvaatjes

Een boek met papieren ovenschotels om te maken, hier is een verjaardagscadeau allemaal gevonden! En drukke woensdag met raadsels, beloften en grappen om de sleutel ...
Door Fanny Joly en Aurélie Guillerey, Gautier Languereau, 6 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: wat zie je? ?

Een week vakantie zonder vrienden, zonder tv, zonder fiets, zonder iets. Alleen met zijn oude oom Horace, die woont op de top van een vuurtoren aan zee ?! Het zal moeten leren luisteren, observeren en dingen anders leven ... misschien zoals je kleine wolf (zee) tijdens de volgende vakantie ?? ?
Door S. Sénégas, Caleidoscoop, 12,35 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: zoeken en vinden op de boerderij

Of, Engelse versie, Look and Find. Maar in beide talen is het spel te vinden op de grote foto, het object of de persoon op de sluiter.
Door T. Laval, Seuil, € 9,50.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: Ah, als ik president was!

Maak een ministerie van onzin, installeer een gigantische dia rond de Eiffeltoren ... vraag je ontluikende burger of hij ook geen goede ideeën heeft om te regeren ...
Door C. Leblanc en R. Garrigue, P'titGlénat, 10,45 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: Bambi

Voordat hij de beroemde Disney-studio's werd, werd Bambi gemaakt door de Weense auteur Félix Salten. Deze nieuwe aanpassing plaatst de seizoenen terug in het hart van het leven van deze kleine prins van het bos, wees geworden.
Aangepast door M. Dusikova, Nordsud, 14 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: La Dent de Gazelle

Hier is het derde album van een verzameling getiteld "De klassenfoto". Zoom deze keer op de kleine Azur die zijn melktand in het zand verloor. Hij is ontroostbaar. In zijn Afrikaanse land is er geen kleine muis ... Een teder en lonend verhaal.
Door S. Baffert en F. Rebena, The Sorbier, 11,40 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar oud: Socks of life

Sommigen verzamelen de postzegels, de knikkers, de geliefden ... Deze kleine man verzamelt de sokken voor het grootste geluk van je kind dat van de fantasie en de kleuren houdt. Een verhaal dat een beetje filosofie combineert als het leert dat elke passie de omweg waard is.
Door C. Beigel en F. Carabelli, ed. Ocean Youth, 14,25 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: de moed van Chevalier!

Je jonge held houdt het lot van deze dappere ridder in zijn handen. Op elke pagina moet hij een strategische keuze maken. Dus vanavond staan ​​we voor de leeuwenkuil of kiezen we voor voorzichtigheid door de rode trap te nemen?
Door D. Chedru, ed. Helium, 14,90 €.

Vanaf 5 jaar: Hallo nacht

Welterusten, welke taal? Welke slechte karakters ontmoeten elkaar in de nacht? Wat betekent "een slapeloze nacht maken"? Dit activiteitenboek biedt spellen om zijn vragen over de nacht te observeren, te tekenen en te doorlopen.
Door A. Navarro, Bayard Youth, 19,90 €.

Vanaf 5 jaar oud: Chachatatutu en Phoenix

Het is de kleinste, minst mooie vogel in Tibet. Maar wanneer je je ei steelt, eist de chachatatutu met gegolfde veren recht aan de feniks, koning van dieren. Een jubelende fabel die wraak biedt aan de allerkleinsten.
Door J.-L. Le Craver en N. Choux, Syros, € 10,50.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar: Ulysses en Penelope

Het is een uitnodiging om te reizen, het verhaal van Ulysses, een dromerige kleine jongen die een fles op het strand vindt met een woord gesigneerd Penelope! Een poëtisch album, een moderne knipoog naar mythologie, met hete illustraties zoals de zon op de zee.
Door L. Porta en P. Béha, ed. Hurtubise HMH, € 16.
Waar het te vinden?

Vanaf 5 jaar oud: The Petit Poucet

Er is alles wat je kind fascineert (en achtervolgt) in The Tom Thumb: verlatenheid, de wolf, de boeman ... Modern, een beetje koud, de graphics van dit prachtige album onderstrepen de kracht van dit verhaal van Charles Perrault, die gelukkig goed eindigt!
Door C. Roux, Threshold Youth, 13 €.
Waar het te vinden?

Ontdekken: