Galleries

Onze selectie kinderboeken 3-5 jaar


Bekijk de diavoorstelling

Boeken, hij houdt! Maar moeilijk te vinden onder al diegenen die regelmatig uitkomen. Vertrouw op onze selectie om u te helpen bij het kiezen van boeken voor uw jonge lezer.

Onze selectie van kinderboeken 3-5 jaar (60 foto's)

Vanaf 4 jaar: het perfecte leven van Maharadja

Alles moet perfect zijn in het paleis van de Maharaja en niemand kan tot hem komen behalve een tijger, een krokodil en een python, die de schoonheid van de jungle belichamen. Een verhaal om te zeggen dat het leven het waard is, vooral met zijn onvolkomenheden!
Door Agnès Cathala en Julie Mercier, Milaan, € 13,30.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Rita en Machin gaan op vakantie

Een nieuw formaat voor de nieuwe avonturen van het ondeugende meisje en haar nonchalante hond.
Door Jean-Philippe Arrou-Vignod en Olivier Tallec, Gallimard Jeunesse, € 6.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Mimi houdt van sport

Lucy Cousins ​​is een van de bekendste illustratorauteurs in het VK. Zijn nieuwe geanimeerde album Mimi is bijzonder succesvol omdat het je doet uitrekken als een kat of wilt springen als een kangoeroe ...
Lucy Cousins, Albin Michel Youth, € 13,90.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: Up! Hippo, Croco and Co.

Wat te doen met deze kleine voorgesneden dieren? Schattige bladwijzers - vooral met de lange krokodil -, ansichtkaarten voor deze zomer met het grote nijlpaard en ook labels, poppen. Alles wordt gerecycled in dit album van deze nieuwe verzameling activiteiten. Zelfs holle beeldjes maken prachtige stencils!
Door G. de Rosamel, Casterman, € 8,51.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: de speen van de mens is het sterkst

Sandrine van de vakantieclub zal proberen zijn tototte te verwijderen. Ze kent Tétine Man nog niet, nog sterker in dit deel 2.
Door C. Nicolas en G. Long, Didier Jeunesse, € 10,90.
Waar het te vinden?

Boeken over de wolf

Boots de wolf na en je peuter krult zich op onder de lakens. Stel jezelf gerust, wees bang ... hij houdt van! Vooral wanneer de wolf eindelijk wordt gestraft! Vul boeken aan die je favoriete dier in een situatie brengen ... Onze selectie door hier te klikken

Vanaf 3 jaar: wilt u liever ...

Nieuwe editie van een van de eerste "interactieve" boeken die de lezer direct uitdaagt door in de vorm van games en illustraties de meest rare vragen te stellen: "Zou je liever een olifant drinken om water te drinken?" je bad of een nijlpaard dat in je bed slaapt? "Mooie uitbarstingen van gelach in perspectief!
Door J. Burningham, trad.E. Duval, Caleidoscoop, 15 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Six Men

Zes mannen gaan op zoek naar een plek om in vrede te leven. Zodra ze het vinden, proberen ze zichzelf te beschermen tegen een potentiële vijand en een repressief verdedigingssysteem op te zetten. Deze gelijkenis van de oorlog ontmantelt op een doelbewust simplistische manier de mechanismen van geweld. Een vals kinderachtige zwarte lijn en een minimalistische tekst illustreren de universaliteit van menselijke domheid.
Door D. McKee, trans. E. Duval-caleidoscoop, € 12,54.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: Polis niet Polis

Beleefdheid verwijdert de schachten van het leven. Van een beetje zachte kiezelsteen wordt gezegd dat hij beleefd is. Dr. Catherine Dolto vertrekt van een prachtige metafoor om met pedagogie uit te leggen dat beleefd zijn een sesam is waar anderen van houden.
Door Catherine Dolto en Colline Faure-Poirée, ziek. F. Mansot, Gallimard Jeunesse Giboulée, coll. Mijne van niets, 6,10 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Hallo?! zegt de struisvogel

Als iemand beleefd is, slaat hij toe voordat hij binnenkomt? Dit is wat Francine struisvogel zal moeten begrijpen, zij die, zonder waarschuwing, zijn lange nek in de anderen steekt om "koekoek?"? Te doen! Een warm album om de ander te leren respecteren ...
Door Dirk Nielandt en Marjolein Pottie, Mijade, 10,45 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Vertel eens! 15 verhalen voor Kerstmis

Dat is wat te wachten tot D-day! 15 verhalen - één per nacht - rond wachten, vriendschap, delen en de magie van Kerstmis ... we ontmoeten een hele wereld van ondeugende dieren, vergeten speelgoed, overvolle elfjes ... zoveel verhalen en illustratoren met tedere ogen ...
Ed. Gautier-Languereau, 9,98 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: Merry Christmas Rita en Machin

Misschien heeft je kleine lezer deze onweerstaanbare tandem al ontmoet: Rita, ondeugend meisje en haar hond Machin, eerder gedomesticeerd. Hier zijn ze, op vakantie in de bergen in het huisje van opa en opa. Met de neven en nichten is dit niet echt de goede overeenkomst ... Bovendien maakt Machin het zijne en verdwaalt in de bergen. Gelukkig komt een oude heer met een witte baard hem ophalen ... Als bonus met dit speciale kerstalbum, versieringen voor de kerstboom.
Door Jean-Philippe Arrou-Vignod en Olivier Tallec, ed. Gallimard, 13,50 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: The Harlequin Bird

Op een dag durfde de leeuw in het Dragon-Snake-koninkrijk te baden om af te koelen ... Een kleurrijk Birmaans verhaal waarin je peuter zal begrijpen dat moed, intelligentie en wederzijdse hulp sterker zijn dan terreur.
Door P. Maret en D. Jacquot, Thierry Magnier, 17,58 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: het account is rond

Eén, dan twee, dan drie ... dan honderd kleine gaatjes die op elke pagina een raadsel vormen. Door de pagina om te slaan, begrijpt uw ​​peuter wat er aan de hand is. Een wervelwind van kleine grafische scènes om te tellen met kwaadaardigheid tot 100!
Door Gauthier David, Helium, 13,97 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: La Boîte à dodos

Een koffer van vier kleine boeken om nacht- en nachtmerries te begrijpen (en te accepteren). Wanneer de nacht valt, bereid je voor op de nacht, de avonturen van de nacht en slaap de dieren. Useful!
Door Dr. Catherine Dolto en Colline Faure-Poirée, Gallimard Youth, Giboulées, € 16,39.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: op de vergadering

Melis-melo's nodigen uw kind uit om fantastische personages te maken volgens de pagina's. Origineel, dit boek leest als een fries en biedt 343 mogelijke combinaties!
Zoveel grappige situaties zoals deze varken-zebra neus op neus met een olifantenvis breien ...
Door Claudine Morel, Didier Jeunesse, 12,45 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: leeuw en rat

"We hebben altijd een kleinere nodig dan onszelf", dat spreekt tot je Tom Thumb! Vooral omdat met dit album vol frisheid de fabel van Jean de La Fontaine zinkt. Met behoud van zijn kracht ...
Door Susanne Göhlich, Noord-Zuid, € 6,56.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: ik, ik hou ervan als papa ...

Op elke pagina vertelt een kleine wolf, een kleine leeuw of een klein konijn wat hij graag doet met zijn lieve vader ... En al deze vaders van de wereld (dier) lijken veel op die van je kleine konijntje voor jou! Het is aan jou om door te gaan met de lijst van alles wat hij nog steeds graag met zijn vader doet.
Door. In Alméras en Robin, Gallimard Jeunesse Giboulées, 13,70 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: mijn vader, het is de sterkste ...

Op elke pagina vertelt een kleine wolf, een kleine leeuw of een klein konijn wat hij graag doet met zijn lieve vader ... En al deze vaders van de wereld (dier) lijken veel op die van je kleine konijntje voor jou! Het is aan jou om door te gaan met de lijst van alles wat hij nog steeds graag met zijn vader doet.
Door. In Alméras en Robin, Gallimard Jeunesse Giboulées, 13,70 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: bij mij is het zo

Bij moeder is het bad warm zoals het hoort. Maar vanavond is het papa die alles doet en alles is anders: het bad, het avondeten, het slapengaan.
Je peuter zal noodzakelijkerwijs door deze kleine gedesoriënteerde heroïne herkennen wanneer zijn vader, veel van zijn tijd, dingen in de hand neemt!
Door N. Brun-Cosme en M. Le Huche, Flammarion, Father Castor, 9,98 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: iedereen in bed!

Er zijn nachten dat zelfs de ouders, de hond en knuffels moeite hebben om in slaap te vallen ... Dit kleurrijke album zou je kleine slaper moeten plezieren, vooral omdat iedereen de nacht in hetzelfde bed beëindigt!
Door C. Kempter en N. Rosenberg, NordSud, € 6,56.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: ik, om in slaap te vallen ...

Deze kleine jongen houdt de oplossing vast! Wanneer hij niet kan slapen, telt hij de reuzen. Met een draai aan het einde van dit album vol poëzie dat ook dit ongelooflijke vermogen van de kleine om te dromen oproept.
Door H. Janisch en H. Bansch, Belin, € 12,70.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: de angst voor het monster

Polochon is een schattige kleine man, zoals zijn moeder zegt. Hij haat het om alleen in het donker te zijn vanwege het monster ... Een grappig album om de angst voor het monster te relativeren ...
Door Mr. Ramos, The School of Leisure, Pastel, 9,98 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Gilles Crane

Het feit is dat je kleine jongens gefascineerd zijn door de vrachtwagens! Maak ze blij met deze verzameling geanimeerde boeken.
Door Taylor, Albin Michel Jeunesse, coll. De mini-bouwplaats, € 7,70.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: 365 kussen

Kusjes, er zijn het hele jaar: 365, dat wil zeggen de grootte van het album! Giant! Al deze kussen zijn gelukkig ingedeeld per maand. Die van september? Nou, er is kussende buren, ontbijt, mama ... Wat een kussen!
Door Kimiko, The School of Recreation, 12,83 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: Stem op mij!

Je moet een koning niet geloven voordat je wordt gekozen ... in democratie, geen belediging voor de leeuw. Onder impuls van een kleine muis willen alle dieren zich deze keer voorstellen. En iedereen stemt op zichzelf. Een groot fiasco als je ziet hoe verschillende programma's kunnen zijn: de kat biedt altijd vers muizenvlees, muizen die katten geen muishaar raken ... Een kleine fabel die veel zegt over de paradoxen van de politiek met de kleuren van een grote illustrator: Marc Boutavant.
Door de heer Baltscheit en de heer Boutavant, P'titGlénat, € 10,45.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: wachtrij?!

Op een rij en in volgorde, alstublieft?! Iedereen gehoorzaamt. Van de kikker (nr. 50, de kleinste) tot de olifant (nr. 1, de grootste), we volgen de pagina's over deze staart leu leu hilarisch. Om wat te doen? Zeg, koop het boek?! Maar geloof ons, het verrassingseffect is succesvol.
Door T. Ohmura, The School of Recreation, € 11,40.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: ik zal altijd van je houden, wat er ook gebeurt ...

Stout of niet, een vos-moeder houdt altijd van zijn kleine vos. Zelfs als hij een beer, een cockchafer of een krokodil is.
Door D. Gliori, Gautier-Languereau, 12,26 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: Wij, mannen!

Dit is een echte vader, die weet hoe hij moet voetballen. Behalve dat het vanavond zijn beurt is om zijn zoon te houden!
Een ongebruikelijk album vol humor, geïllustreerd met voorwerpen van herstel. Om vaders een beetje macho te bieden, klaar om met zichzelf te lachen met hun kinderen.
Door C. Voltz, The Rouergue, 12,35 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: dit is een boek

"Wat is dat?" Vraagt ​​de kleine ezel. Een boek beantwoordt de kleine aap zonder terug te trekken. Volg een vlaag van vragen?: "Waar is de muis? Kunnen we chatten? Ga naar Twitter ???" Dit hilarische album is de bestseller in de Verenigde Staten en biedt de magie van het boek aan je peuters die al verslaafd zijn aan computers. Briljant.
Door L. Smith, Gallimard, 11 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: het is niet gewonnen

Het is niet gewonnen voor deze goede grote hond. Hij wil graag vrienden zijn met de kleine Kana, maar als hij haar een grote lik geeft, schreeuwt ze! Als hij in zijn longen blaft, rent ze weg! Een smakelijk album om een ​​kind eraan te herinneren ... het is ook getemd!
Door Y. Fukuzawa, The School of Recreation, € 5,23.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: het grote boek van de school

Albin Michel heeft exclusiviteit verkregen om de essentie van Richard Scarry, Amerikaanse illustratorauteur, opnieuw uit te geven. Wat een geluk! Er is alles in deze klassieker. Wat te leren van de dagen van de week, vormen, letters ... met zoveel fantasie!
Door R. Scarry, Albin Michel, 13,21 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: wat altijd mijn favoriete minnares is

In de serie "Wat altijd ..." is de leraar terug! Recto, we leren dat ze altijd goede ideeën heeft voor Moederdag. Verso, dat ze nooit moe is! Wat te eisen voor de kleuterschool!
Door E. Teyras en M. Poisot, Mango, 10 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: diner

Er ontsnapt nauwelijks een groot konijn, een klein konijn. Hij wordt duidelijk gepakt door de wolf die hem in de koelkast bewaart voor het diner van Little Wolf ?! Behalve dat Little Wolf niet kan wachten ... Een hilarisch album over trapsgewijze onzin, geregisseerd door een van onze favoriete auteur-illustratoren.
Door de heer Van Zeveren, Pastel, € 10,45.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Rue Lapuce

Hoe kan ik Jeanne helpen haar kat te vinden? Volg de rode draad van deze gigantische pop-up en animeer deze met de 8 voorgesneden figuren.
Book-game, door C. Bonbon en A. Roi, ed. Didier Jeugd, 15,11 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar oud: The Box of zweren

Kesako ?? Een kleine dokterstas met 4 mini-albums om hobbels, puistjes, beten, vervelende verkoudheden te temmen ... 2 silhouetten om aan te geven waar we pijn hebben. En opnieuw een nuancier van uitdrukkingen om zijn lijden beter te vertalen. Op dit moment is het beter ?!
Door Dr. C. Dolto, ed. Gallimard Jeugd, Giboulées, 14,16 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Le Pou

Na al deze boeken over ons moeders - Moederdag verplicht - is hier een over onze vijand nr. 1: de luis! Met deze joker die de auteur is, de Japanse wetenschapper Tatsu Nagata, lachen we deze keer!
Drempel Jeugd, 8,08 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: vlucht

Wat als moeder op een winderige dag vloog? Gelukkig kan de krachtige verbeelding van deze kleine verteller hem allemaal terugbrengen. Om te leren scheiden.
Door S. Servant en A. Fronty, Rue du Monde, € 13,30.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Ik ben het niet ...

"Ik ben het niet die op het raam spuugde, met de hond op het bed sprong ..." Zie je wel ?! Het is moeilijk om deze man te geloven als je zijn grote vals onschuldige ogen ziet en vooral de tekening, zo grappig, die precies het tegenovergestelde zegt.
Door Pittau en Gervais, Gallimard Youth, € 7,50.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: kleuren

De ogen van de kat zijn blauw. Welke kleur hebben je ogen? De overall van de aap is rood. Welke kleur heb je vandaag? Mijn eerste ontdekkingen zijn een wakkere verzameling die peuters zal verrukken. Een uitnodiging voor uitwisseling en dialoog tussen volwassenen en kinderen.
Door Anne Gutman, ed. Jeugd Gallimard, € 5,50.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: The Little Man and God

Tijdens een wandeling ontmoet Little Man God. Zeg liever 'een' god, dat had hij trouwens helemaal niet gedacht. Volgt een grapje tussen deze kleine man en God, waarbij iedereen verrast is over elkaar.
Kitty Crowther, een briljante illustrator, ontving in 2010 de Astrid Lindgren Award, evenals de Nobelprijs voor jeugdliteratuur. Nogmaals, ze verbaast ons met dit boek dat alles heeft wat een kind nodig heeft: speelsheid en diepgang, poëzie en magie ... en vooral de krachtige verademing.
Door K. Crowther, ed. Pastel, 12 €.

Vanaf 3 jaar: dieren in kleur

Deze foto laat de dierenwereld opnieuw zien in het licht van kleuren. Geel is Firmin het kuiken en haar vriendje, ineengedoken. Maar ook, ten opzichte van een pagina-mozaïek, andere dieren ook geel, en soms van meer verre oorsprong; de leeuw, de kameel, de salamander ...
Het album bespreekt dus, nog steeds volgens hetzelfde principe, de dominante kleuren: Hugo en Enzo de vossen voor de oranje kleur, Alphonso de bonobo voor de zwarte, Gédéon de kameleon voor de groene, etc.
Door Florence Guiraud, ed. Casterman, 9,95 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: kleurslagen

Klaar voor de strijd? Slagen van potloden, natuurlijk ... Een, twee, drie of vier ... We krabbelen, we kleuren, we hebben plezier en glimlachen ... het maakt tekeningen! Doel: de blues winnen tegen het geel, de muggen verpletteren, toernooien winnen, monsters aanvallen, vlekken maken ...
Door Herve Tullet, ed. Bayard, 9,50 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: The Two Houses of Little Badger

Little Badger is verdrietig. Mom Badger en Badger Papa vechten de hele tijd. Een "Belle Histoire" zakformaat als een echte roman, om zijn kleintje te vertellen dat we van hem houden als we uit elkaar gaan.
Door M.-H. Delval en D. McPhail, Bayard, 4,90 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: The Hare, the Hippopotamus and the Elephant

Deze collectie heeft het goede idee om uw kind kennis te laten maken met de traditionele verhalen van de wereld. Afkomstig uit Niger, vertelt deze het verhaal van een heel erg slimme kleine haas die zichzelf groter dan hem voor de gek zal houden.
Door M. Attiogbé, Nathan, coll. De kiezelstenen van de wereld, 5 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Dinodor

Het is de schattigste en meest "briljante" van kleine dinosaurussen. Het is gemaakt door de auteur van Arc-en-ciel (de kleine sprankelende vis) die op de hoogte is van vriendschapsverhalen. Samen zullen Dinodor en zijn vriend Maia het moeten opnemen tegen de verschrikkelijke Cavernosaur ... brrrrr!
Door de heer Pfister, NorthSouth, € 8,50.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: 3 kleine grassprietjes

Niet gemakkelijk om op te groeien ... Je kind kan zowel bang zijn als de wereld willen verkennen. Geef hem dit prachtige album vol poëzie. Het verhaal van een kleine haas die drie grassprieten geruststelt, die hem ook zal dwingen op avontuur te gaan ...
Door N. Brun-Cosme en A. Bureau, Flammarion, 13 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: met mijn vader ...

Je voelt je zoveel sterker als je dingen met je vader doet! Getuige, deze kleine beer die alles vertelt wat hij met zijn vader doet op weg naar huis. Een teder album, paginagrote illustraties, dat de intieme band van een vader met zijn kind oproept.
Door S. Braun, Bayard Youth, € 11,90.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: de tenen hebben geen naam

Close-ups op onze tenen die jammer genoeg geen kleine namen hebben! Hoe bel je ze? Een heerlijk absurde tekst, die in filigraan het belang van gehoord worden uitdrukt ...
Door J. Leroy en M. Maudet, The School of Leisure, 9 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: The Dad's Box

Hier is een vader die wakker wordt, zich scheert, zichzelf in de spiegel bekijkt. Hij is gelukkig, hij slaapt, leest, schrijft, speelt, heeft plezier ... Vier zeer grafische mini-albums allemaal heel expressief om de vader vanuit elke hoek te observeren!
Door A. Le Saux, The School of Leisure, Loulou & Cie, 12,50 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: ze heeft wie ze moet vasthouden!

Het is het portret van haar moeder, ze heeft de neus van haar vader. Handen van pianist? Die van een kunstenaarsfamilie ... Een klein poëtisch album om je kind eraan te herinneren dat als hij wortels heeft, hij niet minder uniek is.
Door Robi en M. Chaveron, Ocean Youth, 11 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: de Pipi van Barnabé

Arme Barnabas! Opgroeien, de plassen plassen nooit verlaten! Het stoort hem niet teveel om een ​​luier om te doen. Behalve dat hij op een dag wordt uitgenodigd door Lilou ... vindt Barnabas een oplossing. Een heel universeel thema op 3-jarige leeftijd.
Door C. Naumann-Villemin en E.Oriol, Caleidoscope, 13 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: The Bear and the Enquiquineuse

Hij is zo nors, de beer, dat hij een teken op zijn deur plaatste: "GEEN GEVAAR". Maar de muis, met zijn kwaadaardige ogen, is vastbesloten om zichzelf uit te nodigen voor zijn plaats ... Een zacht album dat laat zien dat twee, het leven veel beter is!
Door B. Becker en K. MacDonald Denton, Casterman, € 13,95.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: honderd rijmpjes om te lachen en te groeien

Ze vliegen met deze grappige formules. Van de angst voor zwart tot tandenpoetsen via vrienden, terug naar school ... ze vergezellen je peuter in zijn dagelijkse leven, zijn kleine en grote zorgen. Als bonus, kleine trucs langs de thema's.
Door S. Carquain, ed. Marabout, € 14,90.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: Jinju, mijn nieuwe school

Jinju komt uit Korea en morgen is zijn eerste schooldag in Frankrijk! Alles is zo geweldig, zelfs de manier om te begroeten! Een nieuwe Chan-ok-collectie die culturele verschillen met tederheid en humor in beeld brengt.
Door L. Yeong-hee en A. Graux, Flammarion Chan-Ok, 9,50 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: de Imagidoux

Peuters houden ervan om de objecten en personages in hun dagelijks leven te wijzen en te benoemen. Eenvoudig en kleurrijk, dit kleine album met ronde hoeken (en de zoete prijs) projecteert het naar school. Op elke pagina, een stukje leven van kleine sectie: de oproep, schilderen, gymnastiek, recreatie ...
Door F. Marceau en C. Legrand, ed. Grund, € 4,95.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: The Return of the Moms

Het is de wereld op zijn kop! De moeder van Pauline wil niet terug naar school! Pauline wordt gedwongen haar te verdringen ... zodat ze zich aankleedt, haar tas neemt. Altijd blij voor een kind om rollen om te keren!
Bij Bayard Editions, Les Belles Histoires, door Jo Hoestland en Claude en Denise Millet, 4,95 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar: mijn terugkeer naar Rose

Omdat ze een klein meisje was, wacht Zora op een groot gedeelte ... omdat ze bij Rose zal zijn, de minnares van de groten waar ze zo dol op is (denk aan, ze heeft roze wangen, zoals oma). Helaas, de D-dag is Rose er niet meer ... In de plaats is er ... Anna. Een verhaal dat uw kind helpt te anticiperen op het onverwachte en gemakkelijker de kleine teleurstellingen van het schooljaar te overwinnen.
Bij Flammarion, door Nadine Brun-Cosme en Annette Marnat, € 9,50.
Waar het te vinden?

Vanaf 4 jaar oud: De strijd om het alfabet

Gemiddeld of een groot deel van de kleuterschool is je kleine schooljongen gepassioneerd door "schrijven". Hij zal dol zijn op dit verhaal dat hem leert hoe de letters van het alfabet hun plaats hebben gekozen. Z wilde de eerste zijn en zaaide onenigheid, de ma die wist hoe te schrijven mama had zijn kansen ... Het is de A die won, Absoluut!
Edities Bayard Youth, the Beautiful Stories, door Eglal Errera en Giulia Orecchia, 4,94 €.
Waar het te vinden?

Vanaf 3 jaar: Little Santa Claus wordt groot

Dit is het verhaal van een kleine kerstman, die in feite de kerstman van dieren is, buiten spel gezet door alle andere kerstmannen. Tenminste, hij denkt van wel ... omdat deze trieste kleine kerstman zal leren dat hij genoemd wordt als opvolger van de Kerstman! Dit is het vierde gigantische album rond Santa Claus tandem Anu Stohner (auteur) en Henrike Wilson (grafisch ontwerper). Een album vol tederheid waar we dol op zijn, vooral voor deze weelderige illustraties.
Door Anu Stohner en Henrike Wilson, eds. Drempel Jeugd, 12,83 €.
Waar het te vinden?

Ontdekken: