Anders

De seksuele ontdekking


Vind elke dag een van de informatie uit de nieuwe uitgave van de collectie "Les Essentiels d ': 57 trucs om goed te groeien van 2 tot 4 jaar", verkocht met het novembernummer van. Zoom vandaag in op seksuele ontdekking.

  • Vanaf 3 jaar oud, het fallische stadium, derde fase van de seksualiteit van het kind, na de orale en anale fasen, is in opkomst. Dit is waarschijnlijk de reden waarom je zoon al een tijdje graag naakt loopt en zijn zizi aanraakt wanneer hij speelt of een bad neemt.
  • Hij beseft dat hij anders is dan zijn zus die er geen heeft. Terwijl hij zijn lichaam blijft verkennen, ontdekt hij natuurlijk dat sommige strelingen hem een ​​gevoel van plezier kunnen geven. Deze spellen, die erg belangrijk zijn voor de ontwikkeling van haar toekomstige seksualiteit, zijn heel normaal.
  • Voor uw kind zijn deze gebaren zeker zeer aangenaam, maar hij geeft er geen morele waarde aan. Dat is de reden waarom hem verbannen of berispen frustratie kan veroorzaken. Omdat hij zich realiseert dat niemand dit in het openbaar doet, reserveert uw kind dit moment alleen voor de intimiteit van zijn kamer. Als dit niet het geval is, leg dan eenvoudig uit dat het privé moet blijven. Deze erotische periode zal vervagen tegen de leeftijd van 6 jaar om terug te keren naar de adolescentie.

Meisje of jongen spelen?

  • Je kleine jongen speelt met de pop van zijn zus en dit begint je zorgen te maken? Hij is gewoon nieuwsgierig en speelt zeker niet op dezelfde manier als zijn zus. Als je peuter met een kinderwagen loopt, is het vooral het "motorische" aspect dat hem interesseert. Tenzij het zijn vader imiteert?

Andere essentiële tips.

Vind meer informatie in "The Essentials of: 57 tips for it to groeit well from 2 to 4 years", verkocht met het novembernummer van, zakformaat.

Eet alles, koppels, autoriteit, kinderopvang, Dukan-dieet, allergieën, slaap, voeding, spelletjes en speelgoed, terug naar school ... vind andere essentiële tips.


Video: NAAKTE vrouw op DONNY ROELVINK! De Roelvinkjes (Mei 2021).