Uw kind 1-3 jaar

Nee, niet het bad!

Nee, niet het bad!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat gebeurt er met je kleine vis? Hij die zoveel van peddelen hield ... dat hij bij het zien van het water begint te schreeuwen. De uitleg en het advies van Emmanuelle Rigon, psycholoog.

Waarom wil hij niet meer baden?

  • Het is nieuw Hij hield ervan een bad te nemen en plotseling werd hij doodsbang voor het water. "Normaal, antwoorden Emmanuelle Rigon, psycholoog, dit soort angst verschijnt tijdens de fasen van verwerving van netheid."
  • Bovendien, in het midden van een persoonlijkheidscrisis, hij verzet zich tegen anderen, jij zijn oudersom zichzelf te laten gelden.
  • Misschien had hij een slechte ervaring wat je niet besefte (water te warm of te koud), hetzij omdat het slecht spreekt, of omdat het evenement niet flagrant was.
  • Uw kind heeft misschien ook begrepen dat het bad in verband werd gebracht met iets onaangenaams voor hem, bijvoorbeeld haar wassen? In dit geval zegt hij niet: "Ik wil mijn haar niet wassen", maar "geen bad!" Moeilijk om te sorteren. Het is nog erger als hij worstelt met schreeuwen, maar zonder te zeggen waarom.
  • Er zijn onverklaarbare angsten, vooral op deze leeftijd polyfobie : hij haat het om in het donker te zijn, hij schreeuwt bij het zien van honden, hij heeft nachtmerries, hij is bang voor eenzaamheid ... Kortom, alles baart hem zorgen, inclusief het bad, dat wil zeggen het water dat zou kunnen zwaluw. Gedurende 2-3 jaar wordt uw kind zich ervan bewust dat hij onder water niet ademt. Het is eng!
  • Hij zag dat zijn behoeften verdwenen met de blos en hij vraagt ​​zich af of ook hij niet kon worden opgezogen door dit kleine gaatje ... daar. Dit geldt vooral als hij heel klein speelgoed in de lege badkuip heeft verloren. Bij het leren over reinheid verschijnt soms de angst voor water.

1 2